Stolt!



Nu jävlar är jag en stolt mamma!!
Äntligen!





Sista bilderna innan...

Här är dom sista bilderna som togs på min mage. 39+6, alltså tisdagen den 16:e, dagen innnan beräknat datum. Innan vi åkte in till förlossningen första gången.
Då ser jag så glad och lycklig ut.
 Hann tillochmed sminka mig mellan värkarna.
 Jag tänkte att idag, äntligen ska vi få träffa våran dotter.



Första natten.


första natten hemma gick jättebra. Helt perfekt. Ska det vara såhär på nätterna kan jag lätt överleva detta. Hon ammades vid ett, två tiden kanske. Sen la vi oss för natten. Vaknade vid halv sex med väääääärsta "bajs situation" Typ indränkt. (tooo much information, hahaha) sen åt hon o somnade sen vaknade hon vid halv tio med bajs situation igen. Nu är vi uppe och har ätit o städat o grejjat massor. Man tar ju verkligen vara på dagen med en liten bebis :)

Börjar redan efter ett dygn hemma seriöst fundera på om man kan få in en tvättmaskin i vårt badrum.

Kom lite frågor från gårdagens inlägg och det var nån som undrade om jag skulle fortsätta blogga.
Får nog för det första skapa en ny blogg isf. Hehe, kan ju inte heta gravidoglad längre. Men ska väl blogga mest för att det är kul nu. Kommer nog inte prioritera bloggen alls på samma sätt men kan ju va kul att uppdatera då och då. Så i viss mån kommer jag självklart blogga. Men får se hur mycket om hinns med och hur mycket jag orkar.

Fråga om vart jag födde kom också upp och jag födde på Mölndal och på BB där får inte pappan ligga kvar. Pappan får ligga kvar i mån av plats men just nu var det knökat på alla bb avdelningar. Dom sa att hade vi kommit till förlossningen en halvtimma senare hade dom skickat oss till vabnerg eller Borås för det var fullt.
Är jättenöjd med mölndal. Personalen var helt underbar och har bara positivt att säga om Mölndal. Men tror verkligen att det inte spelar nån roll vart man föder om man inte har specifika önskemål om hur själva förloppet ska gå till, för allt beror på personalen tror jag. Blir nog ett tack kort till "Gerd", barnmorska på Mölndal förlossning som hjälpte Freja till världen. Hon gav oss jättemycket beröm efteråt och kramade oss o grattade. Hon var helt underbar!!


Nu gnyr lillfisen lite så får titta till henne. Njuter av att bara titta på henne. Ska se om jag kan få upp lite bilder.
Måste bara lägga in från kameran och telefonen.

Tjing sålänge!

HEMMA :)


Nu har vi kommit hem även om det var efter många om och men. Eftersom Mattias knappt kunde ta sig till BB idag med bilen. Han bara fastnade i snön så det fick bli en jätteförsenad buss och sedan taxi hem med lillfisen i snöovädret.

Vi lever i totalt lyckorus just nu. Och NEJ jag säger inte bara det. Hon är helt underbar och jag blev bara ännu mer kär i henne när vi kom hem. Allt känns lite mer normalt när man inte har en rumskamrat på BB med skrikande bebis och som ringer på klockan varje gång hon ska amma. Annars gillade jag BB :) Lyx på nåt sätt. Sverige har det sjukt bra med sånt. Vilka länder får hjälp med amning och sånt tills du är nöjd?


Jäjä, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Får väl se om jag kan få ur mig någon slags förlossningsberättelse. Kan bli svårt eftersom det va så lång tid och så sjukt mycket som hände. Har ingen uppfattning alls om tid o rum från det att vi kom in andra gången. Efter förlossningen är jag helt klar o minns allt.

Kan bara säga att jag är sjukt jävla stolt över mig själv som pallade 30 timmar i värkar och 24 timmar av dom utan bedövning.jo lustgas..vilken uppfinning, är öm på näsan efter att ha tryckt så hårt. 

 Narkosläkaren som skulle lägga epiduralen tog sån JÄVLA TID på sig innan han kom.
Jag hade REJÄLA krystvärkar i sex timmar som jag var tvungen att hålla emot eftersom jag bara va öppen 6 cm. Öppningskkedet gick JÄTTElångsamt kändes det som. När jag fick hör GRATTIS 9 cm kom tårarna  och ÄNTLIGEN får jag kämpa med värken ist. för emot. OCH..INGA BRISTNINGAR nånstans. Behövde inte ett enda stygn. BRA DÄR JOHANNA! Kan faktiskt inte säga att det kändes som jag fött barn dagen efter. 

Nog snackat om det, det kommer nog en story inom kort. Mattias var världens bästa och var med mig hela tiden och jag beundrar honom verkligen för det jobb han gjorde. Hade inte gått utan honom.

Hon äter som en häst och jag har världens snyggaste och största bröst. :) Dom värker dock som IN I H*LV*TT*!!! men det är bara att stå ut lite till o gö det bästa av situationen, massera ut lite och mata mycket.

Jag har gått ner 11 kg..jippiiie och har ingen gravidaptit längre.
 Jag kan ta på mig strumpor och skor själv och gå 100 m utan att bli andfådd.


vet inte riktigt vad jag ska skriva..
Vad vill ni veta?

FRÅGA!!!!!

nu ska jag titta lite på min underbara dotter.

Freja Viola Magnusson/Nygren
(tills vi bestämt vilket efternamn det blir)
2010-02-17 kl. 05.34
3370 g
50 cm

Nu är hon här..

Nu är hon ÄNTLIGEN HÄR! ( och moster Frida får ÄNTLIGEN gästblogga, , haha )

Idag, den 17 feburari 2010 klockan 05.34 anlände hon. På sin beräknade födsel, efter 30 timmars värkar och otroligt mycket jobb. Freja Viola - 3320 g och 50 cm lång - och HELT PERFEKT!

Det tog lång tid i och med att hon fick åka in först på morgonen igår, men enligt barnmorskarn var det bara förvärkar så dom fick åka hem igen. Johanna la sig och somnade och vaknade och hade ännu mera ont. Sen gick vattnet och dom åkte in igen. Så satte det igång. Jag & mamma satt i varsitt hem och var lyckliga, nervösa och helt till oss. Minsta samtal som kom så trodde vi det var Johanna. Men vi väntade och väntade.. Tills imorse, när telefonen ringer och man hör Johanna i andra luren säga: Nu är hon här, ÄNTLIGEN!

Vi har varit på BB och hälsat på och Johanna är jätte pigg. Ser ut som vanligt och hon är världens lyckligaste mamma. Enligt barnmorskan så var hon & Mattias världens team. Mattias har enligt Johanna varit GRYM som suttit vid hennes sida i alla dessa timmar.

Lilla Freja var världens sötaste, mest underbara varelse på jorden. Så tyst. Lite gny bara men inte ett enda skrik! Vi bar omkring henne, tog massor av kort och hon bara låg där och tittade på oss. Verkligen helt perfekt.

Alla är lyckliga och glada! Johanna ber om ursäkt om hon inte orkat höra av sig till alla, men hon vill bara hinna landa och ta in alla intryck och tankar. Hon är fortfarande kvar på BB och kommer nog stanna ett dygn till.  Vi satt där och tittade på henne och sa: Tänk att hon kommer ifrån dig och att du är mamma nu, helt sjukt! Att du & Mattias liksom har gjort henne. Så perfekt. Ett riktigt mirakel!

Jag älskar dig och är så STOLT över dig Johanna. Du kommer verkligen bli världens bästa mamma!

Massor av pussar och kramar till alla / Frida - STOLT MOSTER!


 


Värkar


har nu haft regelbundna värkar i ett dygn. Det började ett inatt. Har inte vart en lugn stund sen dess.
Visste ju liksom inte hur det skulle kännas men tyckte absolut att detta kändes som det beskrivits i alla böcker och som alla andra beskriver. Som väldigt kraftig mensvärk, med en topp som gör bajj ont men som sedan tonar av. I början var det ca 10 min emellan. Sedan vid 4 väckte jag Mattias, då kunde jag int utstå smärtan själv.

Vi gick båda upp till vardagsrummet. Jag kom på att de va lättare att stå upp under värkarna, försökte andas. Det kom allt tätare och tätare och jag tänkte att shiit jag ska verkligen föda barn idag. Det här MÅSTE vara på riktigt.
tog ett varmt bad...lite lindrigare men värkarna kom allt tätare. Det kändes som ett bowlingklot mellan benen som bara ville ut. Ringe till mamma o hon tyckte ju absolut att vi skulle åka in.

Mattias ringer in för jag får värkar typ hela tiden. Dom säger att vi kan komma in för kontroll om vi vill.
Det gör vi, ska bara äta frukost först, tänker att fan hur ska jag orka detta? inte sovit en blund. Vart vaken HELA natten. Klockan e typ 8 när vi åker in.


Kommer till Mölndal, får ctg och värkarna stannar av helt typ. tre,fyra ynka värkar när jag ligger där den halvtimman och drn första barnmorksan typ avfärdar mig direkt, jaja serru, de e bara lite förvärkar.
VAAAA? regelbundet i 7-8 timmar kan ju fan INTE va förvärkar. Jag måste stå upp och döö och krossa nån del av Mattias under varje värk! 
Får en annan barnmorska sen som kommer o undersöker mig, Har fan inte öppnat mig mer än ett finger men hon sa att det är på G iallafall men att vi ska åka hem o sova. SOVA? med desa värkarna? Är hon dum eller?

Fick två citadon o åkte hem.
Kunde faktiskt sova. Thank god! Nu är jag utvilad och redo igen. Har fortfarande värkar och tabletterna har nog slutat värka. Men nu har det fan hållt på i 12 timmar. tyvärr blir jag nog en sån långdragen jävel. 


hoppas hoppas att det sätter igång på allvar snart.

Håll tummarna!!!!!!


2 dagar


 2 dagar till BF och det händer inte mycket.  Har iofs. kännts annorlunda dom senaste dagarna. Kan inte riktigt beskriva men annorlunda..precis som att nåt skulle vara på G. Men är inte lika otålig längre och har börjat acceptera att det faktiskt kan dröja ett tag till. Mattias däremot, som tycker der är helt underbart att vi timat in födelsen med vinter os, börjar bli otålig. Han vill ta sina  pappadagar under os. Han säger att då kan jag vara uppe hela nätterna och kolla på OS med bebisen så kan du få vila ut. Hehehe. Vad synd att han inte har mjölkfyllda tuttar. Hahaha..

Det blev god Middag ute igår iallafall. Och den nya Beck filmen. Stormens öga. Den va la oker. Alla Beck är ok, en säkert trea typ. men denna handlade mest om Gunvald.

Mattias installerade basen till babyskyddet igår också. Så nu får ni som vill åka med i min bill glatt sätta er i baksätet :)

Snart bär det av till Östra för tillväxtkontroll. Ska bli spännande att se henne igen.

TjinG!


alla hjärtans dag.


Bestämt oss för att inte göra nåt speciellt idag mer än att vänta och hoppas på att bebis ska komma. hehehe.
Nä men det blir en god midddag och massa mys.

Nu har magen vart stenhård i flera dagar konstant! Jättesvårt att hitta någon bekväm ställning att sitta/ligga på. Och såfort minsta lilla rörelse sker i magen känns det som alla mina organ kastas omkring. Eller nåt. Märklig känsla iallafall. Snacka om att det måste vara trångt därinne. Såååå, KOM UT! Varje gång jag får lite ont nånstans så ligger jag och hoppas att det ska hålla i sig.

inte långt kvar till BF iallafall. Imorgon ska vi till Östra för att se lilla prinsessan på ultraljud igen. Hoppas på att allt är bra och att det inte är en jätte därinne.




Lördagsmys!


Det blev lördagsmys idag. Lagade jättegod lasagne med god sallad till och kollade på melodifestivalen.
Tillskillnad från förra veckan tycker jag att ALLA bidragen denna veckan var bra. Förutom Espinosa tjejen. Den var inget att ha. Höll själv på Saade och spelemännen men tyckte att sista låten va grymt cool. sen förstår jag inte Andreas Johnsson..? Vaa..? det va bara en helt ok låt. Tycker han är sjukt överskattad.
 Tycker finalplatsen kunde gått till spelemännen istället. Den va riktigt fin. Lät som en sån låt som kommer gå till schlagerhistorien ;)

Bäst var helt klart första låten med en grym show!
han är btw ihop med Molly Sandén för den som bryr sig.

Nu ska jag heja på bebben att komma ut :) hehe.

Trevlig kväll!

lördag


Gårdagen var lyckad. Myckat mat och massa tjöt. Var riktigt trött när jag kom hem vid ett-tiden.
Nu har vi legat och myst lite i sängen innan Mattias drog iväg på match. Så nu har jag hela 3-3,5 timmar för mig själv. Jag GISSAR på att det blir lite one tree hill för min del. Underbar serie ju.
Men nu, frukost!

Ha en underbar lördag.
Själv hoppas jag på värkar.
Hade lite känningar igår kväll men falskt alarm.
Fan det BORDE va på G nu. :)




  •  Du är gravid i vecka 39+3 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 3512 gram. *
  •  Bebisen är c:a 51.3 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 98% av graviditeten.
  •  Du har 3 dagar till förlossningen.
  •  


    Off!


    nu drar jag snart till Linn för hemmalagad pizza och massa tjejsnack.
    inte mycket som passar i garderoben men får passa på att gö sig snygg nu.
    Man vet aldrig när man får en sånhär kväll igen.



    tjing!!


    Helg!


    idag börjar helgen, och även OS tror jag va? Har inte riktigt koll.
    Ska iallafall hem till Linn idag för lite pizza och tjöt. Kan behöva en tjejkväll. Man vet aldrig när det blir en nästa gång. Så det blir inget fredagsmys med mattias idag inte.

    Eftersom jag var uppe med Mattias idag igen och åt en rätt så tidig (TIDIG för att vara MIG) frukost så är det dags för lunch nu. flingor, mat, mackor? hmm..ja vi får se vad det blir. Är hungrig nu iallafall.
    Har tom tagit mig en dusch och bäddat sängen och vikt in lite tvätt och klockan är bara ett! Hur gick detta till?
    Sov faktiskt helt ok inatt. Var uppe och kissade TRE gånger men emellan gångerna sov jag faktiskt. Det hör inte till vanligheten.

    5 dagar till BF. Nu vill tom Mattias ha ut bebben. Haha, kan hon inte förstå i magen att vi längtar efter henne nu?
    Jag vill INTE att bebben kommer på alla hjärtans dag. Men lördag är en kanonbra dag.
    Så Freja om du får för dig att komma i helgen så får det gärna bli lördag..INTE söndag. Den dagen kommer mamma och pappa vilja ha för sig själva senare i livet. Eller så kan du ju alltid vänta i två veckor opch göra oss otåliga och irriterade istället. Komsi Komsi!

    Skrev jag just TILL bebisen? Observera att jag nästan tänkte med bebisröst när jag skrev det.
    Hahaha, nä nu har jag gått för långt.

    Hejpå'rej!


    GODmorgon?


    Ja, frukost i sängen tänkte jag, ååh vad gott.
    Polarmacka med kalles randiga. Bra start på dagen.
    Tills jag lägger täcket i kaviarmackan.
    Inte lika lyckat.

    Mamma/mormor!


    Utdrag ut mammas anteckningar på facebook om mig :)



    ///Nu väntar jag mest på att min dotters pojkvän skall ringa mig och säga att dom åkt till BB, snart är det ju beräknat förlossningsdatum för dom, 17/2 är sagt. Hon är tjock och redo nu. Och även jag är redo att för första gången få hålla i ett barnbarn, nu först tycker jag det skall bli jätteroligt, jag som bara för några år sen tyckte att -skall babylängtan aldrig försvinna, men efter att jag steriliserat mig, så försvann den för gott, och tur va väl det, för 6 barn är ju bra mycket mer än vad dom flesta har...//



    //....Tänker nu på dotter nr 1 som går där och inte riktigt vet vad hon skall vänta på vad det gäller värkar, för har man inga barn fått innan, så vet man ju inte vad som väntar, man kan ha läst och vara upplyst, men, när det väl sätter igång, är man ändå chockad, men hon verkar vara väldigt förberedd iallafall. Undrar om Matthias hennes pojkvän är lika förberedd? Tänk om han svimmar eller nåt? Nädå, bara han håller sig vid Johannas huvud och låter bli att kika mellan benen skall det nog gå bra, Och jag tror inte han är typen som skall filma de hela, hahaha, för att sedan visa för vännerna en fredagskväll, haha finns ju såna pappor också tyvärr.


    och jag kan ju säga att Mattias INTE är en sån som kommer filma hela händelseförloppet och visa killkompisarna en fredagkväll. Han får stå stadigt vid mitt huvud! Och jag tror hella inte att han svimmar. :P
    Sen undrar jag när mamma ska lära sig att stava Mattias namn rätt? MATTIAS UTAN H! ;)


    Välkommen v.40 (39+1)


    Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.




    Yes, fullvuxen, färdigbakad, KOM UT¨!
    Barnmorskan sa igår: "du har börjat svullna lite"
     Vaa`? NEJ! vadå? Vill inte!! KOM UT!
    hon sa också
     "man är inte överburen föränn man har gått mer än 42 fulla veckor så det kan hända att du kommer vara gravid i tre veckor till!"
     NEJ NEJ NEJ!! Kom ut!



    Är inte kroppen helt fantastisk`?! Tänk att det är såhär det ser ut i min mage nu och att det faktiskt är fysiskt möjligt för den att komma ut den vanliga vägen?! Det tror man ju inte. Men det är ju faktiskt så det går till! Helt fantastiskt!!


    No baby!


    nope, det blev ingen bebis igår som jag trodde. Har ju hela tiden sagt att jag tror att hon skulle komma den 10:e men icke. Flängde runt lite igår. Ett besök hos barnmorskan, sedan hem till Sandra och lille Liam och sedan över till sjuklingen till syster med lite godis, glass och andra nödvändiga saker när man är sjuk.

    Mitt sf mått har vart samma i två veckor så blev bokad på tillväxtkontroll på måndag. tyckte inte det kändes nödvändigt men hoppas på att allt är bra därinne iaf.

    Det är tydligen ett ultraljud då dom mäter olika dela på bebben så dom får en ungefärlig storlek och vikt på den. Dom kollar mängd fostervatten och annats sånt för att kolla att bebben mår bra. Allt annat var ju bra med henne, hjärtslagen låg som vanligt och alla mina värden var fortfarande bra. Ska bli skönt på nåt sätt o veta ungefär hur stor hon är. Är hon en 2,5 kilos bebis eller en 4,5 kilos bebis? Känns ju ändå som en rätt stor skillnad. Är glad sålänge hon mår bra. Men vill ha ut henne nuuuuu!


    HALLÅÅÅ! Jag är så fet att mina kläder spricker. Hahahahha, igår tog jag på en skjorta jag köpte precis i början av graviditeten, tänklte ah den halvt uppknäppt, alltså bara knäppt under brösten, emd en annan top under.  Jag tycte den kändes lite tight över ryggen så sträckte lite på mig och krrrrrrrrrrrrrrrrrrschhhhhhhhhhhhh...sprack i sömmen under armhålan. Bra där Johanna! Du är nu officiellt en tjockis!

    Synd, för det var ett sånt plagg jag har längtat efter att ta på mig igen när magen är borta.

    TACOpaj!


    ..står i ugnen och jag väntar på att min love ska komma hem. Livet är underbart.
    Kärlek är det bästa som finns :)

    Handlat


    Har nu vart och handlat. Blev nästan en storhandling för det blev över 1000 spänn. men nödvändiga saker. Massor av middagsmat. Har fått en liten grejj för bakverk nu också. suck. hehe. Sist jag var på Maxi köpte jag två nybakta muffins och slafsade i mig. Blev så sjukt sugen i affären idag också. Och idag hade dom nybakade wienerbröd och chokladcroissanter. Mmmm...dom fick följa med mig och blev uppätna redan i bilen. Skäms nästan lite. Mohahaha...

    Fortfarande hungrig nu när jag kom hem och packat upp alla varorna, Så det fick bli ett Granny Smith Jättegrönt äpple. Något nyttigare iallafall :)


    siffror!

    •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
    •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
    •  Du är gravid i vecka 38+6 (läs mer).
    •  Bebisen väger c:a 3404 gram. *
    •  Bebisen är c:a 50.9 cm från hjässa till fot. *
    •  Du har klarat av 97% av graviditeten.
    •  Du har 7 dagar till förlossningen.
    •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
    •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
    •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010

    * Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).


    Zombie



    Det var skönt att sova lite men kul att jag vaknade upp om en väre zombie än innan. Med världens halsbränna och stenhård mage. Usch, nu känner jag inte för nåt. Jag som var redo för dagen får börja om på noll.

     Ge mig nåt mot halsbrännan NU! Pepcid tack!könt att sova lite men kul att jag vaknade upp Ge mig nåt mot halsbrännan NU! Pepcid tack!


    Sova frukost?




    Har ätit en rejäl frukost. Tagit på mig kläder, redo för en ny dag. Tre koppar kaffe och lite surfande.
    Vad händer då? Efter 3,5 timmars vakenhet?

    Då blir jag trött igen...suck. Sova frukost? Någon som hört det innan? Får nog hitta på ett sånt utryck för mig och min trötthet. Jag är som ett litet barn som bara orkar vara uppe tre timmar i sträck. Så det blir nog en lur nu innan jag beger mig till affären. Men gäller väl att passa på. ;)

    Morn!


    vaknade samtidigt med Mattias vid 8 och kunde inte somna om. Brukar altid somna om efter han gått till jobbet och vakna någon gång vid halv tolv igen. Eftersom jag har så svårt att sova på natten. Men sov faktiskt helt ok inatt vilket gjorde att jag inte kunde somna om. Så nu sitter jag här med mitt kaffe och njuter av mammaledighet utan bebis. Med bebis hade inte vart dumt iofs.

    Har vaknat exakt samma tid på natten i över en veckas tid. Exakt runt 04.30 och 04.50 har jag vaknat för att gå upp o kissa. Samma tid i över en vecka. Betyder detta nåt? hehe, kanske kommer bli min amningstid sen när Bebben kommit. Heehe, kan ju hoppas, är ju van att vara uppe den tiden numera.

    Hoppas på att min IPhone kommer snart. 2-3 veckor sa han men hoppas den kommer liiite tidigare. Vill ha nåt att pilla med. Kommer säkert inte fatta når men vill ha, vill ha!!


    Ha en underbar dag!

    Bilder










     

    38+5


     

     Vad ska man ha till middag idag då? Om det nu går ner nåt i denna gigantiska magen?
    Ha en trevlig kväll!

     

     

     

     


    Grym!


    Avatar var grym! Förstår verkligen att folk vart som galningar på den! Satt där i biosalongen som rymmer 420 pers med mina 3D glasögon och sa till Mattias med stora ögon att : jag förstår verkligen folk nu som gillar fantasy och science fiction och sånt. Men det sjuka är ju ändå att detäör någon sjuk jävel med världens sjukaste fantasi som suttit och kommit på alla dom här fantasifigurerna och dessutom kommit på ett helt nytt språk. DET är sjukt och det är DET jag inte försåtr. Även om jag är lite imponerad! ¨

    Den var grym iallafall. Och det var första gången jag var på 3D bio och det var grymt det också. Sååå, det blev en väldigt lyckad söndagkväll!

    Var dock lite jobbigt att sitta stilla i en halvbekväm biostol i vecka 39+ med en bebis som knör på en. Fick ont i ryggen efter ett tag och ville bara lägga mig ner men det gick ju inte. Sen så kännns det verkligen som att hon ligger jättehögt upp och trycker ut på varenda centimeter. HELA magen känns dessutom stenhård HELA tiden. 

    Såå, nu fick ni en liten update om hur magen mår. Är lika förväntansfull varje morgon när jag vaknar att det ska vara blött i sängen eller nåt. Ge mig nåt!!! Lite värkar, slemproppen, vattenavgång, vad somhelst. Har börjat få lite menvärkliknande värk då och då men det är knappt märkbart.

    Yeye, hon kommer när hon kommer så alla kan sluta fråga mig VARJE dag om hon kommit än eller om jag fått värkar! TRO mig!! Ni KOMMER få veta när det är dags!


    tv utbudet på dagarna suger verkligen...

    Avatar 3D!


    ikväll ska vi äntligen gå på Avatar 3D. Hela världen har ju velat se den filmen så har ju typ vart omöjligt att få biljetter på hyfsad dag/tid/plats men ikväll så äntligen!

    Igår var det party iallafall. Nån kombinerad get together med jobbet typ "hej-då-Johanna-ha-en-trevlig-mammaledighet" och "Välkommen-Tina-hoppas-du-ska-trivas" och "daniel-saknar-att-jobba-i-kållered" Fest!
    Var kul iallafall men fick sammandragningar de två sista timmarna av allt ståhej och hålligång så åkte hem vid tolv tiden.

    Blev lycklig ett tag där och tänkte att Mamma kanske hade rätt ändå. Att bebbe kommer den 7:e, 10 dagar tidigt precis som hennes första barn. Men nu är det fortfarande den 7:e och inga värkar överhuvudtaget i sikte. Och hade inte tänkt att få några värkar under bion ikväll. SÅ som jag sett fram emot den här filmen. Går inte.

    Har för övrigt blivit väldigt dålig på att lägga upp bilder. Ska försöka bli lite bättre på det. Men är ju så jävla dålig på att TA bilder.

    Söndagen har för övrigt varit slapp. Har vart som en helt vanlig söndag med massa soffhäng och mys.


    tjockis


    har aldrig någonsin kännt mig så tjock som igår kväll. Hade ätit tre tacos och trodde på riktigt att jag skulle sprängas. Kunde knappt andas utan att anstränga mig. Ingen ställning var skön, sittandes, ståendes, liggandes på sidan. Nope, fan vad tjock jag var igår. Sen går jag upp ur sängen idag och kollar mig själv i spegeln...Då kan man ju INTE tro att jag ska föda barn snart. Hur kan magen vara/kännas så olika stor på bara några timmar. Konstigt. Så idag är jag alltså INTE så himla tjock. hahaha, inte jämfört med igår kväll. Det var fan det värsta jag vart med om. Skönt också. För idag kan jag andas igen :)

    Ha en trevlig lördag!

    John Blund


    Har precis vart hemma hos Melanie och T på en kaffe och lite tjöt. Tack för alla kläder :) Fick massa kläder till bebben. Har ju ingen aning om hur mycket som kommer att gå åt, och vi har ingen tvätttmaskin heller.

    Fick låna ett par mammasnickarbyxor också. HALLÅÅ!! jag har verkligen letat efter EXAKT ett par sådana och så säger hon NU när jag snart är färdig med graviditeten att hon har ett par som jag kan låna. Nu när dom är för små. Dom är änna på gränsen. har ju uppgraderat mig till att vara en Large numera och dessa var M, liite tight!

    Nu kom helt plötsligt John Blund på besök så jag måste nog ta mig en lur. Men det blir nog en liten pizzabit innan det. han kommer helt oväntat ibland, bara sådär och slår till. Underligt.

    Sen ikväll blir det fredagsmys. Kanske dags att ta den alkoholfria ölen som stått i kylen ett tag. Eller så väntar jag till partyt imon. Oja, jag ska på party imon! :)

    Radio!


    Nu har jag vart hemma så mycket att jag tröttnat på radioutbudet. Fy fan vad dåligt det är på dom här vanliga kanalerna. NRJ kör samma hela tiden och knappt nåt snack alls. Det är så att man kan tro att ingen jobbar där.  RIX kör också´bara samma och är väldigt tröttsamma efter en hel dag. Gillar inte riktigt programledarna. Ja vad återstår då. Bandit Rock är ju bra men vill inte lyssna rock hela dagen, samma med rockklassiker. Nää så nu har jag officiellt blivit 10 år äldre och gått över till P kanalerna.

    P3 is the shit!

    kul!



    Det är så härligt med folk som kan bjuda på sig själva!
    Framförallt kolla in Katrin på slutet. Hahaha!
    Som btw också är på smällen.
    Kolla in hennes blogg!


    Fix!



    Nu har jag grejjat lite. Diskat, plockat undan, vikt lite tvätt, fixat naglarna, satt in lite nödvändiga papper i lite pärmar, ja sånt där som man brukar göra när man är ledig. Or not. Eller när man är uttråkad. Har hunnit äta lite "lunch" också. Blev fiskgratängen jag hade kvar i kylen från häromdagen.

    Nu funderar jag på att göra lite fint i sovrummet. Vardagrummet är fint så blir nog lite nya sängkläder på.
    För er som är intresserade så läcker jag ju som bara den om nätterna. (too much information) och att sova med några slags klädesplagg på överkroppen  är inte aktuellt, har redan svårt nog att sova om nätterna. Mäktigt iallafall att kroppen fungerar som den ska och tat den känner på sig att mjölk i tuttarna, det behövs :)

     

    Har iallafall fått några vettiga saker gjorda idag. Och mer ska det bli. Om man skulle ta och organisera lite bland alla dvd filmer och böcker också. Blev full av energi nu.

    Tjing!


    Redan torsdag!



    Pizzan igår blev fantastiskt god. Har en fjärdedel sparad till mig som jag kan ta till lunch idag. Den som spar han har :)

    Denna dagen har jag absolut INGEN aning om hur den ska sluta, eller börja heller för den delen. Inga planer alls. Börjar bli lite småtråkigt. Har kommit på att jag får ha ett projekt varje dag. Eller nåt?
    Det finns så mycket jag skulle vilja göra men jag saknar liksom ork och resurser.
    Såfort jag inte har något att göra sover jag. Hahaha, men det är väl så det ska vara såhär i slutet. Men sen så tänker jag..tänk om vi skulle åka in idag och föda. Och behöva komma hem sen till en ostädad lägenhet???? OOOHH NOOO min största skräck. Jag är alltid noga med att städa innan jag åker tex. utomlands. JObbigt att komma hem trött och sliten till en stökig lägenhet.


    Nu kom jag på vad det var jag skulle göra idag! BAKA!
    Köpte ju formar igår. Hade jag glömt av! Wiiiie, blir nog bullar :)

    Pizza



    Dagens middag står i ugnen. Hemmagjord pizza PLUS hemmagjord pizzasallad.
    OJA vilken hemmafru jag är.
    Detta kommer bli så gott! :)


    Välkommen v.39 (38+0)



    Bebisen

    Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

     

    De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

    Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

    Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

    Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.



    Du

    Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.





    Som jag sagt tidigare. Jag är redo! Kom ut :) Halsbrännan har nästan försvunnit. vet inte om det är för att jag tar en pepcid duo varje kväll när det börjar kännas eller om det är för att hon sjunkit ner lite i bäckenet nu. Thank God jag kan andas :) Hehee, skönt är det iallafall. Hon knör och hickar som bara den. Hoppas på att snart får e vår lilla prinsessa!


    BM

    Nu är jag hemma efter lite missions. Vart hos barnmorskan. Inte lika spännande att gå dit längre. Samma sak varje gång. Mäta magen. Samma mått som sist. 36 cm. Kolla hjärtljud. Lät jättebra Känna att huvudet är fixerat, yes, lite mer än sist. Kolla alla andra värden. Perfekt! Så, hem igen efter 5 minuter.

    Fick gräva mig in i bilen. Hahaha, ojojoj, tur att jag letade fram borsten annars hade det vart tufft att nå med min 36 cm mage. :)

    Efter barnmorskan tog jag mig en sväng till Maxi för att handla lite förnödenheter. Ingridienser till dagens middag bla som troligtvis blir hemmagjord pizza. Gott gott :)


    Har kommit på att jag lika gärna kan vara gravid en dag till som en månad till, sååååå får F*N sluta var så otålig nu. Men det skadar ju inte att prova alla "gamla knep". hehe...

    Mor'n!


    Yes, uppe med tuppen. Aldrig riktigt somnat så vart vaken sen 8. Gjort kaffe, druckit kaffe, gjort take away frukost till min man (jag vet, jag ÄR världens bästa flickvän) och nej, det blev ingen repris av snökaoset -95 som jag hade hoppats på. Hoppades att dom skulle säga på radio att alla vägar var avstängda till Hisingen så man behövde inte åka till jobbet. Då hade det blivit mys hela dagen. Nu fick jag nöja mig med mys på morgonen.

    38 fullgågna veckor idag :) Kom igen!!!


    Sova

    Suck, kan inte sova, och snön bara fortsätter att vräka ner. Kommer jag att komma in i min bil imorgon? Det är alltid snökaos varje gång jag ska till barnmorskan. Ska dit imon 11.30. Vill inte ens ta mig ut i detta vädret, och absolut inte köra bil.

    Jag har verkligen gått ut med täcket i soffan för att inte störa Mattias med mina suckningar och tunga andningar.
    Får väl se om jag får bättre sovlycka i soffan än i sängen. Tur att man inte tänker så mycket heller.
    Tusen miljarders tankar snurrar i mitt huvud. Snart bebis. Orkar inte vänta. Vill ha nuu!

    Jaja, jag gör ett nytt försök.
    Godnatt!

    Den oändliga historien!



    Har precis klollat på "Den oändliga historien". Det var en av mina favoritfilmer som barn. Eller jag har iallafall mycket minnen från den filmen. Även från tvåan måste jag ha rätt mycket minnen ifrån eftersom jag saknade massa karaktärer i denna filmen. Dom kommer väl i tvåan då antar jag. men den var fortfarande mysig. Den var nog lite häftigare när man var liten för det märks ju attt den inte är gjord på 2000-talet. Ska försöka leta upp tvåan nånstans på nätet. Ettan köpte jag i en 3 för 99:- låda på Willys för ett tag sedan.



    Är inte Falcor helt underbar? Hunden,
    eller egentlöigen är det en lyckodrake som ser ut som en hund! Hahaha!


    OMG!




    Herregud! pratade länge med Maja, (min käre vän som flyttade till oslo) igår och hon hade rotat fram massor med bilder från förr. Vi hade ju en del konstiga grejjer för oss under gymnasietiden. Så tänkte dela med mig lite av dessa fantastiska bilder. Detta är ändå 6-7 år sedan. Helt sjukt vad tiden går fort. Inte trodde vi då att Maja skulle bo i oslo och ha en underbar Melvin och att jag skulle träffa Mattias och få en liten. Helt sjukt. Inte en tanke på sånt då. kan ju säga att vi spenderade eftermiddagarna efter skolan framför Majas webcam och flummade!

     





    yes, det var den blonda tiden. nostalgi!

    Grattis Finni!

    Nu har en tjej vars blogg jag följt ett tag äntligen fått sin lilla Bebis!
    Så stort grattis till Finni!

    Hopppas på att snart ha min lilla här också. Men kan ju ta ett tag till om man är ltie realistisk.


    Såld!



    Nu har jag köpt mig en iphone hos tre. Sjukt nöjd. men jag är väldigt besviken eftersom jag inte fick med mig telefonen hem med en gång. Det var ju leveranstid på den 2-3 veckor? VAAA? Jag hinner ju föda innan dess. Det är ju NU jag vill/behöver ha den! Har inte tid att vänta 2-3 veckor. Men men, inte så mycket att göra åt saken. Lade glatt in en beställning så det är bara att vänta. Köpte dessutom till en drulle försäkring. Mycket behövligt om jag känner mig själv rätt. Mina två senaste mobiler har ju varit totalförstörda för att jag tappat dom.

    blev 3 nagellack inhandlat också. Sånt man kan använda nu när man inte jobbar längre :)

    snart kommer Mattias hem :)

    Färdigbakad! Kom ut! :)

     

  •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 37+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 3176 gram. *
  •  Bebisen är c:a 49.9 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 94% av graviditeten.
  •  Du har 15 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010


  • Februari!

    Ny vecka. Ny månad!  det enda som får mig at skilja på helg och vardag är om Mattias är hemma. Och det gillar vi :) Fy vad det vräkte ner igår. Det måste vara snörekord i västsverige. För nu har snön legat ostörd jättelänge. Tänk att när Freja är född kan vi säga till henne när hon är stor :

    "Vintern då du föddes var en riktig vargavinter" hehe

    Vad bjuder dagen på? Ingen bebis iallafall. :( Ligger varje kväll och hoppas att det ska hända något. Otålig var bara förnamnet. Igår sov jag nästan ingenting extra på dagen och ändå kunde jag inte somna inatt. Drömde dom sjukaste drömmarna, halvsovande, För somnade gjorde jag inte föränn vid 6 typ. Usch. Kroppen håller väl på att vänja sig :)

    Ska till Frölunda Torg och inhandla iPhone. OOhjaaa!
    och ta en fika med Ki!
    Det är vad jag har inplanerat.
     Denna ledighet är underbar! Och behövande!

    RSS 2.0