Nej, jag har inte fött!

Nej, jag har inte fött. Än..
Anledningen till att jag inte updaterat heter Greys Anatomy, fick i julklapp och har sträcksett alla mellandagar, såfort vi får en stund över har det varit greys anatomy. Fan vad det är bra!!! Men jag mår bra, bebbe mår bra, jag är tjock, vi har köpt spjälsäng och skötbord och jag är nu inne i vecka 34. Haha, mycket på en gång. Jo just det! Julen var bra! kom ju på att det varit jul emellan också.

Nu ser vi fram emot det nya året. Det är jobb jobb och jobb hela nyår men sen börjar det avta och jag räknar dagarna till min ledighet 29 januari.


Gott nytt år! Lovar att uppdatera snart med bilder och annat kul,
men just nu har jag inte tid :P



Vit jul!

Det blir nog en vit jul iår. Jag är positiv till denna fantasisnö som fall under natten.
 Vit, lätt pudersnö var det som mötte våra fötter i morse.
Både jag och Mattias blev som barn på nytt! Gilla!
Men fy f*n vad det var halt att köra.

det var sista träffen med föräldrargruppen idag. Mattias har lärt sig massage. GILLA! och jag har blivit ett stort fan av fotmassage. Finns det något skönare efter en arbetsdag? Det börjar nämligen känns i fötterna att jag bär runt på lite extrakilon.

Snön satte stopp för våran förväntade rekordförsäljning idag också.
Vilken flopp.
Pinsamt och trist.
Åkte hem tidigt, in till stan, vilket tog mig typ en timma.
OBS! ÅK INTE IN TILL STAN! iallafall inte med bil.


Nu sitter jag med min nyfunna kärlek.
Pågens gifflar med saffranssmak!
 En påse snart. Är det normalt?
Dom är himmelska!


Anna Ankas jul!

ja vi får la kolla på detta och se vad det är för något. Hemmagjord Kebab blir det till middag, Mattias lagat :)  Blir mycket matlagning och hushållsarbete för honom nuförtiden när jag bara går runt i en dvala och är trött som en zombie, har inte tid att jobba heltid. hahaha.

Har redan hunnit bli lte provocerad av Anna Anka innan första reklampausen, Heja Anna Skipper!! Hon kan sätta Fru Anka på plats!!



Hörde ni förresten att Brittany Murphy dött i hjärtstillestånd?
32 år gammal. Hemskt. Droger? eller bara otur?



Mage och Julgran!

Bjöd ju inte på någon magbild i förra "veckoinlägget".Såhär tjock har jag hunnit bli. Bilden tagen v.31+0.


Mattias överraskade häromdagen. Han kom hem med värdlens finaste julgran! Helt oväntat! Ville verkligen ha en gran iår. Har inte haft det innan. En jättefin och tät gran. Hööög mysfaktor!





Nu blir det slappt på soffan!
Robinson kanske?


Dop i Strömstad!

Nu är vi hemma från en heldag! Tog Fårrden till Strömstad för att hälsa på Maja med familj. Det var dags för lille Mel evin att döpas. Vi hde tur med vädret :) Strålande solsken och uppehåll. Riktigt njöt av det fina vinterlandskapet i Bohuslän. Dopet var jättefin och det var verkligen kul att träffa ER MAJA och MELVIN" Absolut värt den lilla biltrippen! Tänk att jag själv ska ha ett dop om några månader. Att jag och Mattias kommer ha en egen liten bebis. 8 veckor kvar bara. Sjuka tanke.


Välkommen vecka 32 (31+0)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

jo, det börjar kännas att jag är gravid. Men allt känns fortfarande kanonbra. Lite jobbigt att inte kunna böja sig ner obehindrat och inte röra sig som man vill men det är ju sånt man får räkna med. Hahaha!
Änsålänge njuter vi. Och Tjejen hon bara knör oh knör, är glad att det bara känns häftigt och inte ont, men är sjukt öm under revbenen. Var på besök hos barnmorskan idag också och allt så fortfarande väldigt bra ut. Kommer bli kanon det här :) Inte mycket kvar nu!
Tiden bara rinner iväg....


Föräldrarutbildning!



Haha, var bara tvungen att ta med denna underbara video igen. Eftersom vi faktiskt var på föräldrarutbildning idag. Inte för at jag tyckte att det var så mycket utbildning och jättegivande men det kan la va bra att snacka med andra om man nu skulle känna för det. Vi pratade om förlossningen, de olika faserna, olika smärtlindringsmetoder osv. Hade väl koll på det mesta. Inget nytt direkt. Men detta gjorde lite att man förbereder sig lite mer mentalt. Ännu en påminnelse om att om några veckor kommer vi at ha en bebis. Jo jag vet, helt sjukt!

Imorgon ska jag till barnmorskan igen och mäta magen och lyssna på hjärtat o sånt :)
Hon har blivit en riktig vilding våran bebis. Hela tiden håller hon på. Tror att hon fixerat sig med huvudet neråt nu för känner bara "boxarna" på ett och samma ställe nu. Det känns sjukt coolt, man kan typ fånga handen när den trycker ut mot huden. Syns jättetydligt när hon väl trycker. Hela magen rör sig :)

vink vink...


Sömnlös!

igår kväll blev det minsann lussekattsbak. Jag håller stenhårt på traditioner och var bara tvungn att ha ha lusskatter till frukost på luciamorgon. Helst ville jag gå upp i ottan och kolla på luciamorgon för att känna julen på riktigt. Men nej, jag blev ganska rejält påmind om att jag börjar närma mig tillståndet "höggravid" inatt = ingen sömn!

Låg och vred mig i flera timmar och somnade nog inte föränn fem. Ingen ställning var skön,jag var så öm under revbenen, jag var så täppt i näsan att jag knappt kunde andas, jag hade sånt tryck över lungorna att jag inte kunde ta ett ordentligt andetag, ja, man kan väl säga att jag tyckte rätt så synd om mig själv. Dessutom kom lite förävärkar då och då och hälsade på, lillbebben i magen vägrade sova så hon bara sparakades och sparkades och gjorde det inte lättare för mig att somna. TUR att jag är ledig idag så jag fick sova lite på dagen.

Fick mig iaf. en väldigt mysig luciafrukost, inte kl. 7 dock utan mer åt kl. 13 hållet. Tomtegröt, nybakade lussekatter, pepparkkor och vörtbröd med julkorv från Liseberg på. Gott gott. Tog mig en rejäl nap förutom också så nu är jag utvilad och glad igen.



var även inne på försäkringskassans hemsida igår och försökte mig på det här med föräldrarpenningen. Det blir nog skitbra det här. Kommer kunna ta ut from nästa vecka. 60 dagar innan beräknad födelse. 60 DAGAR! INTE LÅNGT KVAR! så satt och pillade och testade lite olika alternativ. Ochå jävla fattig är man ju inte alls. Kommer nog leva rätt gött ändå. =)

ikväll blir det iaf. mys med mina två favoritmän.
Det blir film, glögg, pepparkakor och lussekatter! 
Och Mattias har lovat att laga thaimat. :)


Grym!



Tycker att båda var värdiga vinnare igår men Måste ändå säga att Erik är strået vassare.
Och tack och lov var det en BRA vinnarlåt iår.
Grymt bra!
Men vad gjorde Eriks flickvän på scen typ HELA låten?
Gulligt i början men blev bara lite pinsamt sen.
Grymt bra final iallafall.

Ikväll blir det chill i soffan med Robinson och en film,
Lucia imon ju :)


Vem vinner!?

Oooh det är verkligen spännande ikväll. Vem vinner? Erik eller Calle, Alla tippar Erik som favorit och Calle som underdog men man får ju faktiskt inte glömma att det var Calle som fick flest röster förra veckan.
Detta kan gå hur som helst. Vi ladar med tacos och julmust. :) Massa fredagsmys!






Själv vet jag faktiskt int vem jag hejar på.
ingen speciell.
Eller jo, Erik, eller jag vet inte.
skitsamma.


10 veckor kvar!

Shiit. Nu har jag gått 30 fulla veckor. Går alltså in i vecka 31 nu. Det är verkligen sant det är med att andra halvan går så sjukt fort. Det var ju nyss vecka 20! Nu är det bara tio veckor kvar tills vi får träffa vår lilla tjej :)


Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

blimamma.se


Jag och magen!

Fortfarande själv hemma, jag o lilltjejen som bara blir vildare och vildare :) Får vänta ända till imon innan Mattias kommer hem.

Det blev julmys på Liseberg igår. Köpte både korv, brända mandlar, fudge och glögg! Nam Nam nam...
Blev även lite spelande men det enda jag vann var en påse gott och blandat.
Tog massa bilder men datorn är så seg på att ladda upp på bloggen så orkar inte. får se om jag har ork nån annan dag.

Var iaf. hos sjukgymnasten idag och pratade lite. För det var det jag egentligen bara ville. Få råd och information. Än sålänge är foglossningen bortom allt synhåll och jag hoppas det förblir så. Har inte kännt av någonting sen i söndags,
Men så har jag tagit det mycket lugnare sen i söndags också. Så jag håller tummarna att det inte kommer tillbaka. Annars blir väl första steget att köpa ett såntdär stödbälte att ha när jag är som mest aktiv. Men men, hoppas det inte behöver gå så långt. Jag tar det lilla lugna istället.

Måste ju seriöst börja tänka på hur jag ska jobba i januari. Har ju sagt att jag vill dra ner lite from januari. Men hur hade jag tänkt egentligen? kortare dagar? Färre dagar med lika långa pass? För hade ju tänkt nala lite på föräldrarpenningen så får ju välja som jag vill. 6 timmars dagar eller bara 4 dagar i veckan ist. för fem? Får se, känna lite på det vad som passar med schemat också. ska ju gör schemat nästa vecka och då är det ju bra om jag vet. För jag tror inte att jag vill jobba 100% fram till sista januari. 80% eller 75% kan väl gott och väl räcka. Jag har ju massor att göra hemma. haha! Men som sagt, får känna lite på det. Det lutar åt kortare dagar. 12-19 ist. för 10-19 kanske är en idé. Eller bara lägga in fler raster på mitt vanliga schema borde ju funka.  jäjä, får pussla och tänka lite.




Ledig idag :)

Nu har jag tagit tag i mig själv. Pratat med min barnmorskan idag ang min foglossningsattack i söndags. Hon sa att jag absolut skulle gå till sjukgymnasten som skulle hjälpa mig med vad jag ska göra/inte göra osv för att undvika problemen. För man kunde omöjligt säga om detta skulle komma varje dag eler bara ibland. Så jag fick en tid hos sjukgymnasten redan imorgon! Gött mos! Jag vill verkligen undvika sjukskrivning så långt det går. Så hoppas att sjukgymnasten är något att ha.

Jobbade som vanligt igår utan problem. Eller som vanligt är väl att ta i. Undvek att gå fort och ta stora steg. Jag trippade väl mest fram i rädsla att det skulle bryta ut igen. (JA OK!  Jag har blivit en sån gravid som går lite konstigt!! ) Jag var jag bara på golvet i 5 timmar, så det var väl inte riktigt som vanigt, utan blev rätt mycket sittande igår också. Får väl se vad sjukgymnasten säger imorgon. Tror att jag kan anpassa jobbet rätt bra ändå. Jag håller HÅRT i tummarna för at detta inte ska ske igen. Tycker inte om att gråta offentligt!!!

Efter att ha gjort lite forskning i det hela så hittade jag  på nätet massa som har ont i ryggen vid foglossning men tydligen så är mitt case också normalt, dock lite ovanligare. Ovanför blygdbenet har jag sjukt ont istället. Inte ens mamma visste ju vad jag gormade om i telefonen när jag hade ont. Men som sagt...helt normalt, bara inte lika vanligt.

Nu har Mattias åkt iväg till Tyskland igen :( Berlin den här gången. Kommer inte hem föränn på torsdag. Så jag och magen får vara ensamma ett tag. Igår låg vi hela kvällen och bara tittade och faschinerdes av magen som rörde på sig. Haha, första gången Mattias såg det så tydligt. Mäktigt!

Ikväll blir det Jul på Liseberg med familjen. Lite julmys! Ska köpa rostade mandlar. OCH GLÖGG! jag tror jag har craving på glögg. Vill ha det varje dag istället för kaffe, hahaha, sjukt gott är det iallafall.

/Vink vink..

Aj aj aj!

Ok, nu börjar gnället. Efer nästan 7,5 månads graviditet börjar jag faktiskt på riktigt KÄNNA att jag är gravid. Jag trodde seriöst idag att jag var tvungen att åka in till akuten för att föda eller nåt. Jag blev livrädd, hade så ont så jag trode jag skulle dö. Ringde till sjukvårdsupplusningen, som hänvisade til "specialförlossningen" på Östra. Va? Vadå specialförlossningen, jag fick fan panik och tänkte det värsta.( Observera att detta händer på jobbet under värsta ruschtid. Väntade ändå tre timmar med att ringa,) Men efter att ha fått prata med en barnmorska på Östra kunde hon konstatera att det absolut inte är något farligt utan att det låter precis som svår foglossning. Eeehh vaa? Ska det kännas såhär? Böev helt chockad! Men det gör inte ont när jag sitter eller ligger utan endast när jag står up och framförallt när jag går. Det är i princip omöjligt utan att dö av smärta. Och dessutom i livmodern! Så barnmorskan rådde mig absolut att åka hem från jobbet och vila vila vila och att jag skulle gå till "min" barnmorska så att en läkare eller nåt fick kolla på det och bedöma hur allvarligt det är, eller nåt...

Usch och fy, ja om andra gravida mår såhär så förstår jag verkligen varför det gnälls! Detta var verkligen inget roligt. Ska det vara såhär så kan jag ju inte jobba. Jo, jag kan jobba sittandes. Får hålla tummarna och hoppas att det inte håller i sig utan att det bara var idag. För på jobbet finns ju inget direkt jobb jag kan göra "sittandes" i 8 timmar. Nu håller vi tummarna och hoppas på det bästa.¨

Denna veckan har jag dessutom fått känna på halsbränna. Och JA! Nu VET jag att det är halsbränna. OMG vad det gjort mig grinig. Jätteobekvämt att gå runt med, förstörde hela mitt humör igår. Men jämfört med foglossningen är ju halsbrännan bara en fis i vinden. Och halsbrännan kan man ju dessutom göra något åt.

Så.... nu har jag gnällt klart!!

Ha en skön andra advent!!!

Vecka 30!

igår gick vi in i vecka 30. 29 Fulla veckor och bara 11 veckor kvar. Halsbränna, hur känns
det? kan tro att jag har det ibland. Hur ska jag kunna veta. har aldrig haft det förut. Får väl prova med nån mirakelmedicin för att se om det går över. Men vadå? Trodde ju att halsbränna skulla vara skitobehagligt efter att ha sett alla reklamer för alla mediciner mot det.

Var på promenad med Melanie och Texas förut och fick prova hur det vara tt köra vagn :) Äckligt stolt man måste kännasig när man går runt med sin egna. Jag får vänta några veckor till. Bjuder på lite bilder dagen till ära:



Den passande lastbilen dök upp från ingenstans på promenaden. Så passsande :P. Hahaha!

Också lite info från Blimamma.se såklart.


Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

 Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

vink vink...


Att ligga eller inte ligga?

Mattias kom hem häromdagen med en spikmatta. Ni vet en såndär som var och varannan hälsomänniska har nuförtiden. Tog många om och men innan jag vågade lägga mig på den. För VET NI HUR VASSA PIGGARNA ÄR???
La mig tillslut på den men pinades i en minut ungefär. Sen var det helt ok, sen blev det riktigt skönt och avslappnnde. När jag rest mig upp såg det iofs. ut som att jag bränt mig i solen på ryggen. Haha, helt knallröd. Tro fan det om jag legat på 6000 små hårdplastpiggar, som ska liknas vid spikar. Har ju hört ryktem om att gravida inte ska använda mattan. Läser sedan bruksanvisningen och läser: Bör inte användas av gravida! Varför? Vad skulle vara farligt? Nu har ju Mattias fått för sig att det kan vara skadligt och om det står så så måste man ju följa det! enligt honom.
 Vill ha en förklaring till varför. Själv ser jag ingen anledning till att inte ligga på den om jag tycker att det känns ok. Någon?



När blev det vinter?

Helt vitt ute på morgonen när man vaknar. Än är det itne snö man ser men det dröjer nog inte så länge. Tycker det är rätt mycisgt. Men är inte riktigt van att klä mig efter sex minusgrader riktigt ännu.

Har börjat inhandla julklappar lite smått också. Tiden går verkligen snabbare än vad man vill ibland. Idag är jag ledig så då står det tvättning på schemat. Tjing sålänge!

Grattis Sandra!

Grattis Sandra och Aday (sorry om jag stavat fel)  till den lilla pojken!!!
Tänk att man kan känna på sig vad det är för en liten prick i magen. Jag trodde från dag 1 att min är en tjej och Sandra trodde hela tiden att det var en pojke. Kvinnlig intution, Eller vad säger man? Jättestort grattis! Tänk att om 10 veckor är det min tur...Gud vad tiden går fort.


jobb jobb jobb, orkar inte med så mycket annat nuförtiden. Jag bra myser hemma med julpyntet. Haha :P
Julfesten i söndags var precis vad jag hade väntat mig! Grattis till alla er som blev årets medabetare. Nu har e sjukt ball resa framför er. Framförallt grttis till Pernilla då från min restaurang! Och Erica från Mölndal och Björn från Frölunda. Vi har ju samma ägare så det är änna samma. Har aldrig vart med om att så många människor under en och samma kväll vart så glad att se mig. Konstigt tycker jag :) Tänker framförallt på allt folk från min gamla restaurang. Dom ser ju mig varje vecka på restaurangen, då blir ingen så glad. Hehe, antar att man inte riktigt har samma tid då. Och alla ville känna på magen, Men F*N vad ont i fötterna jag fick av mina nya skor. Är ju van att gå i högklackat, men inte med all extra vikt. Det känns på trampdynrna! Sov gott den natten.

Igår kom pappa på spontanbesök. Det blev massa glögg och pepparkakor, fick dessutom med mig fyra lussekatter från OK/Q8 också. Sitter aldrig fel.

Vecka 30 närmar sig. bara tio veckor kvar...

RSS 2.0