Välkommen v.40 (39+1)


Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.




Yes, fullvuxen, färdigbakad, KOM UT¨!
Barnmorskan sa igår: "du har börjat svullna lite"
 Vaa`? NEJ! vadå? Vill inte!! KOM UT!
hon sa också
 "man är inte överburen föränn man har gått mer än 42 fulla veckor så det kan hända att du kommer vara gravid i tre veckor till!"
 NEJ NEJ NEJ!! Kom ut!



Är inte kroppen helt fantastisk`?! Tänk att det är såhär det ser ut i min mage nu och att det faktiskt är fysiskt möjligt för den att komma ut den vanliga vägen?! Det tror man ju inte. Men det är ju faktiskt så det går till! Helt fantastiskt!!


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Magen har änna sjunkt lite grann va? =)

2010-02-11 @ 15:26:43
Postat av: Johanna

ja det har den nog men ligger på samma sfmått som förra veckan. Men det känns lika hög som innan och halsbrännan är fortfarande lika jävligt, eller den har blivit lite lindrigare och huvudet är mer fixerat nu såååå slutsats, ja den har nog sjunkit lite. Hoppas iallafall. Lättare för bebbe att komma ut då :)

2010-02-11 @ 15:32:16
Postat av: maja

Melvin hade strängen runt halsen! Och han hade ju inte ökat i vikt heller på slutet, och mitt sf mått stannande på 34cm från typ två veckor innan han kom. Så det kanske Freja har också. Ingen fara då, det löser dom så fint ;-) Köss

2010-02-11 @ 18:29:57
URL: http://majjases.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0