Shopping mm.


 Nu vet jag allt om kaffe. Och jag kan med stolthet servera vaje kopp och skryta med dubbelcertifierat kaffe. Krav märkt och märkt med rainforest alliance, Endast 100% arabicabönor!! Det ni ;)  haha. ja det va en liten galen, inspirerande italienare vi som höll i vår kurs, Giovanni, kunde titelera sig så fint som kaffeexpert hos Kraft Food. Och ja nu nu vet jag, att kaffe är en hel vetenskap, och som lille Giovanni uttalade sig: Ingen kan kalla sig expert, för det tar två livstider att bli expert. Selecta, gevalia och giovanni. Bra combo! :)

Nu ska jag med stolthet servera varje kopp och erbjuda ALLA gästerna kvalitetskaffe efter maten för endast 10 kronor. Gevalia ekologiskt is the shit! ;)

Efter kursen tog jag en runda in på Cubus och hittade världens sötaste mys/pyjamas-set. Tänkt om jag ändå ska bli fet och vara hemma om kvällarna kan jag lika gärna göra det med stil.


Vad tycks?



Nu blir det mat och sen idol :)


vink vink...


Kaffekurs.

jopp, idag står kaffekurs hos Selecta på schemat. Min fråga är bara: Vad fan lär man sig på en kaffekurs? Hur mycket kan det finnas att lära om kaffe att det ska ta en hel arbetsdag?
Ska åka kollektivt till "jobbet" för första gången på väääldigt länge. Kom på att det blev mer praktiskt och nästan billigare så än att ta bilen.

MIn man sov borta inatt igen. I Malmö. Ikväll kommer han hem igen och då ska det pussas och kramas :)

Ha en strålande dag!

Vink vink...

Sjukt sött!

Måste ha till min bebbe!




Fläktar är sjukt viktiga.

Idag när jag kom till jobbet fungerade inte fläktarna ovanför grillarna och fritöserna. Vilket betyder att allt os från grillar och fritöser flyger omkring i luften där man är. Sjukt ofräsht, illamåendeframkallande och äckligt.

Det tog även ett tag innan allt var fixat. Typ några timmar höll dom på.
Till råga på allt kommer gubben som har tobaksaffären bredvid och säger att det osar in i hans butik så vi måste stänga dörrarna. Vill han kväva oss därinne eller??

slutsats...dessa fläktar är sjukt underskattade. Ta hand om dom! :)
Man blir väldigt irriterad om dom inte fungerar. Helst i kombination med att inga gäster lyssnar på vad du säger!


läs  http://jensica.blogspot.com/search?updated-max=2009-09-21T17%3A53%3A00%2B02%3A00&max-results=7  så förstår ni vad jag menar. 

Ska bli intressant att se vad Anna Anka har för sig idag.
Och undra vilka som går vidare i idol. 
Undra om jag hinner hämta tvätten i tvättstugan i reklampausen i idol.
Herregud vilken upptagen människa jag är....haha!


Igår hälsade Bebis på igen. Mycket kraftiga sparkar kom på kvällen när jag la mig.
Jag ropade på Mattias att han skulle skynda sig att känna på magen, för jag tänkte att såå kraftiga som dom här var måste kännas utanpå. Sen när Mattias kom och skulle känna verkade den somna igen, Typiskt!! Vi verkar ha världens lugnaste bebis. Den gör absolut inte mycket väsen av sig. Kan vara skönt dock när den kommer ut..



vink vink...





 


Inglorious Basterds

Söndagskvällen bjöd på biofilm. Skulle egentligen gått på "flickan som lekte med elden" i lördags men biljetterna var helt plötsligt slut. Så fick bli "Bruce den allsmäktige" och kinmat på lördagen och bio på söndagen istället.

Helt sjukt hur många som får för sig att gå på bio en söndagskväll! Hur mycket folk som helst på Bergakungen. Och kön till popcornen ska vi inte ens tala om. Jag MÅSTE ha blockbuster meny när jag är på bio. Stor Popcorn, Stpr snacks och stor dricka. Äter aldrig ens nästan upp popcornen men tar man en mellan blir det billigare att ta en stor ändå så det är la lika bra att slå till.

Filmen var grymt cool. Den var bra, men rå. Alla Quentin Tarantinos filmer är rätt hårda. Men hade ändå trott att det skulle vara mer action. Den handlade om Ett par snubbar, med Brad Pitt i spetsen som jobbar med att döda nazister. typ. Man kan säga att hela filmen är en hatfilm till alla nazister. haha, nä men budskapet var rätt enkelt att förstå, nazizmens storhetstid var ingen bra tid. Sättet de dödar nazisterna och deras anhängare på är ganska rått, inte jämfört med hur nazisterna gjorde mot judarna dock. Filmen har många bra skådespelare. Brad Pitt som altid jävligt bra. Börjar bli min favorit.

Slutet i filmen är grym! Bästa hämnden någonsin, (Lisbeth's hämnd mot våldtäcksmannen i män som hatar kvinnor är dock strået vassare)

Men som sagt, trodde det skulle vara mer action men även om filmen var över två timmar lång kändes den mycket kortare. Men filmen är ändå värd en fyra. Helt klart sevärd! Gå och SE!!!

J J J J




vink vink..






Fredagsmys!

Igår när min älskling hämtade mig från Centralen kom han med den här fina buketten, tur för honom eftersom han var en kvart sen :P Tss... :) Gulligt iaf. Älskar att få blommor!!
Buketten gjorde sig mycket bra på hyllan i vardagsrummet.



idag har det var fredagsmys för hela slanten. Idol och tacos och annat mys.
Lyxade till med nachos i ugnen med ost på. Mumma.
Mattias drog till med en gigantisk portion.



OBS! den var mycket större i verkligheten.

HEJA PIOTR!

vink vink...


Vecka 20

19+2 idag! vandrade glatt in i vecka 20 i onsdags! jämför bilderna från vecka 6 och från nu. Fan vilken tjockis man blivit. Haha! Nu står kulan uppåt även när jag ligger ner. Det märkte jag när jag skulle lägga mig igår kväll.
Nu är det en riktig bebismage och inte bara lite för mycket bullar! Mattias reaktion när jag kom hem igår "fan vad du växt på bara tre dagar!" haha, jaaa jag veeet!


vecka 6
                                       nu vecka 20

                  


Graviditetsvecka 20

Förstföderskor börjar ofta känna barnets rörelser någon gång mellan vecka 20-24.

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 19+2 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 255 gram. *
  •  Bebisen är c:a 20.8 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 48% av graviditeten.
  •  Du har 144 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010


    Känns superbra detta! Mattias har börjat fatta mer och mer eftersom det börjar synas mer och mer på magen. vad kan jag säga? Älskar att vara gravid. Mår fortfarande superbra! ooh shit, bara jag inte bir som min mamma, hon råkade också älska at vara gravid ochslutae med 6 stycken. Haha, nej nej, vi börjar sakta men säkert med en bebis :)


    vink vink...

i'm back!

Kom hem från Stockholm igår kväll. Efter tre dagar fyllda av kunskap. Det var Equipment Course som stog på schmat den här gången. Och måste väl säga att jag överlag är nöjd med kursen. Även om jag hade hoppats på att den var lite mer avancerat. Den var rätt mycket basic men det är väl viktigt tt man kan allt det korrekt innan man börjar blanda in sig i de mer avancerade grejjerna.

Träffat trevigt folk, ätit gott och sovit gott. Fan va gött det var att vara på kurs som gravid. haha, man kunde bara skylla på det när man var trött och inte kände för att hänga i baren.

En av kvällarna drog vi in till stan för att käka. Det blev en Italiensk restaurang vid namn "Vapiano". Ägt och startat av McDonald's folk, (då kan det inte gå fel, haha) Så konceptet var lite av "snabbmat" fast med väldigt god och bra mat. Italienskt såklart. Mkt bra service, väldigt fräsh lokal och jag blev mycket positivt övverasskad. Så ta gärna en titt in på vapiano i Gamla stan näst gång ni är i Stockholm. rekommenderas starkt. Billigt var det också.

Ikväll är det dags för fredagsmyyyys! :)

Vink vink

till Huvfudstaden

idag bär det av till stockholm direkt efter jobbet. Kurs står på schemat.
Uppdaterar när jag kommer hem. Alltså torsdag kväll!
Då har jag gått in i vecka 20.
Underbara tanke :)
Vink vink


Mera Helg!

Fredag kväll spenderades hemma hos svärföräldrarna. Nyheten kom ut till resterande släkt. Det blev massa kramas och massa lycka! God mat och gott sällskap.
igår tog min svärmor med mig till Allum för lite shopping! Hon ville köpa nåt till mig att "ha magen i". Väldigt guligt och omtänksamt. Det blev en del köp som jag blev riktigt nöjd med. En mammajeanskjol från Vero moda. När började dom med mammakläder förresten? Det verkar vara en innegrej med mammakläder nu, haha! Inte mig emot det är det skönaste man kan ha på sig. Till jolen blev det ett snyggt grått partylinne i "mamastyle" med massor av plats att växa i! Tack Carina! Det blev två långrmade bastoppar från Bikbok, lite längre, tight modell, en kort jeanväst från hm, ett linne från hm med texten "The look of Love! Så jävla klockrent! Haha!


En pocketbok blev det också.!
"På smällen, från A til bebis" av Ann Söderlud och Hannah Widell. En humoristiskt bok om allt vad graviditeten innebär.

Efter Allum bar det av till Sofia för lite sk. förfest innan Chippendales!
JA, va viar på Chippendales och kollade in nakna mansrumpor. Mumma :)



Haha
Titta i och njut :) haha.. Kvinnor i medelåldren är helr GAAALNA! Men å andra sidan. Cippendales killarna är HELT GALNA! Det tog upp tjejer på scenen, lät som ta på hela härlighten, INANFÖR osv osv. inte mig emot att titta på.
Titta och njut! ;)


blev inte så många bra bilder, va en bit ifrån.







Vink vink!

 


Ultraljudet!

Sorry för dålig uppdatering, men vart en fullspäckad helg.
I fredags var det iaf. dag för ultraljudet på Östra sjukhuset. Var lite nervös innan. Har drömt såna konstiga drömmar. Så ville bara ha en bekäftelse på att allt var bra med lill*n där inne.

Och det var det! Den var helt perfekt!

Vi fick tyävrr inte rda på vilkt kön det var. Bebben låg med benen i kors hela tiden så det gici inte att se. Hon filmade undefifrån vid ett tillfälle, rakt in i härligheten, så sa hon: ja, där har ni könsorganen, men det är nästintill omöjligt att se. Både jag o Mattias tittade jättenoga men såg fan inte ett skit. Så om det skulle vart en snopp och pung så var det obefintligt. Så jag håller fast vid att jag tror att det ä en tjej.

Fick ändrat datum med en dag. En dag framåt. Datumet vi fick nu var 17 februari istället för 16 februari.
Det var en underbar känsla att se den lille ligga där inne och röra sig. En hand som viftade till här och en liten fot som visade upp sig där. Helt mäktigt!






Hade tydligen moderkakan i framvägg också. Ett litet extra skyd för bebben men det kunde även göra att man kände fosterrrörelserna lite senare. jaja, Gör inget så länge den har det bra där inne.

Vink Vink!


ååh jag blir galen!

Hur lätt är det med bloggdesign. Har försökt i timmar nu o bara kopiera färdiga mallar men får inte till det som jag vill. Trist. Nån som är bra på sånt här eller? Blir så avundsjuk på alla som har så snygga bloggar.

Har jag bivit nördig nu?


Min man kom hem nu med väääärldens största kasse fullsmockad med godis! nam nam. Fick kompensera för all öl han hade köpt till sig själv. Vi gravida måste ockå ha massa gott :)

 


Ultraljud imon! :)

Nu är allt underbart. Kände bebben hela natten igår. Hade svårt o sova för jag tänkte på massa, drömde massa o saknade massa. Men bebben höll mig sällskap :) Underbara känsla.

Haft en kanondag på jobbet UTAN att vara extremt trött.
Lagat jättegod pastasallad som var sjukt god!
Börjat äta frukost varje dag :)
Linfrön och havregrynsgröt  is the shit
 Ultraljud imon :) Wish me luck. Jag kommer bli jättebesiken om jag inte får reda på könet..

MIN LOVE KOMMER HEM IKVÄLL!! 



Frida! Utan dig hade jag aldrig träffat Mattias! 
Kommer aldrig kunna tack dig nog :)


Lycka!

 


Sakna.

Min man får för sig att åka till Tyskland med jobbet lite då och då. Nu är ett sånt tillfälle. Suck.
Det är iofs. rätt skönt att ha tv:n för sig själv, inte lika kul att ha sängen för sig själv. Kändes jättetomt när jag vaknade imorse. Vi har sovit ihop nästan varje dag från det att vi blev tillsammans för 4,3 år sedan.

Äh, det är ju bara två nätter. Får stå ut. Har ju en jättestor kramgo nalle som jag kan ha bredvid mig i sängen och krama när saknaden blir för stor. Som jag faktiskt fick av Mattias för "ensamma stunder", haha, han är for go min man :)



För övrigt har jag haft sjukt ont i magen idag! Känns lite läskigt för vet verkligen inte vad det är för något. Det är inte i livmodern utan mer ovanför naveln, lite krampaktigt. Hade samma för nåra veckor sedan också. Då fick jag gå hem från jobbet för jag stog inte ut. Sen la jag mig och kved och sov resten av dagen. Har svårt att stå upprätt när det gör som ondast. Men idag gick det över efter 2-3 timmar. Konstigt. Ringde till sjukvårdsupplysningen för att kolla om dom visste vad det var men blev hänvisad vidare till krokslätt MVC, som naturligtvis inte hade telefontid. Det iöver iallafall men vill verkligen inte att det kommer tillbaka.


Ska ringa dit imon och be om ett besök hos min barnmorska. Har inte vart där sen inskrivningen i vecka 8. Känner att det börjar bli dags och nästa tid jag har är inte föränn i vecka 25. Det är 6 veckor kvar!


Nä, nu blir det idol! 
Puss o kram vi syns på stan ;) haha!
 


Äntligen!

Äntligen damp den ner i brevlådan. brevet med tröjtrycken jag beställde förra veckan.
Strök på trycket på en vit t-shirt och det blev kanonbra.


Dagen har bjudit på ett besök hemma hos M och Lille T. Vi pratade om graviditeter, förlossningar, mammaliv och annat sånt nödvändigt som två vänner pratar om när det vankas bebisar. Oh hur söt får man lov att bli? Menar naturligtvis lille T. Nu längtar jag ännu mer till lille Bebben kommer ut till mig. Fick med mig lite järntabletter från M också. Kanske hjälper mot min trötthet.

Sen har jag hunnit med ett besök på 421 också. Var tvungen att byta min uggs mot en strl mindre. Sen köpte jag ett par svarta mammabyxor till jobbet också. Knappast att jag går runt på ett par.




På tal om "Anna Anka" som nuförtiden är mtt favoritämne att skriva om, haha. Så läste jag en väldigt dramatisk rubrik om henne idag i tidningen. haha, Och hon förstår verkligen inte vad dom andra fruarna gör i serien. Hon är underhållning nog tyckte hon. Jo, eftersom jag skriver om henne så har hon nog lyckats underhålla lite iallafall.

Vecka 19

Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 12-May-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 18+0
  •  Bebisen väger c:a 178 gram. *
  •  Bebisen är c:a 17.5 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 45% av graviditeten.
  •  Du har 153 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 12-May-2009 till 10-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 11-Aug-2009 till 08-Nov-2009
     Din tredje trimester varar från 09-Nov-2009 till 16-Feb-2010



    Vad har jag att tillägga? Inte så mycket. Känns gött att gå in i en ny vecka. Magen fortsätter at växa 
    och jag kan känna ibland at bebisen rycker till där inne. Underbara känsla. 3 dagar kvar till Ultraljudet :)



    så ser min goa Bebbe ut nu :)

    Källa: Ett barn blir till, Lennart Nilsson


Vilka brudar!

Satt och tittade på "Svenska Hollywood Fruar" igår på trean. Och jag har bara en sak att säga till den där "Mrs Anka". Hur fan står du ut? Jag hoppas för hennes skull att hon faktiskt tycker om hennes man iallafall lite, Nä, jag hoppas att hon är jättekär i Mr Anka. Hur kan man ge upp hela sit liv för en man på det sättet och bara leva hans? Hon lever ju som "Mrs Anka" 24 Timmer om dygnet. Inget eget liv över huvud taget!  Tänk om pressen skulle få se henne i joggingbyxor och utan 18 diamanter på sig och få en bild? Oooh my good vilken kaaaatasstrof det hade varit.

"Egentligen orkar jag inte åka med på alla dessa resor oh ibland önskar jag att jag kunde vara hemma istället, men jag har inget val" Mmm...där ser ni. Ah jag orkar inte, Jag förstår mig inte på henne. Antingen är hon jordens största golddigger eller så är det faktiskt lite kärlek med i bilden.

"Vill din man att du ska suga av honom när han vaknar varje morgon resten av livet så får du ställa up på det! Han är ju din man" jo, jag citerade. Öööh vaa? Dumma svenskor!


Frukost!

Havregrnsgröt, det måsta vara bra. Är jättdålig på att äta frukost. Mn börjar man 10 finns inga ursäkter till att inte äta frukost. Så nu sitter jag här med min gröt med äpplemos. Gott Gott!

Ny vecka idag då. Imon vandrar man in i vecka 19. Snart halva tiden. Tiden går fort när man har roligt.
Strålande sol idag också, kan inte bli mycket bättre.

Ha en kanonbra dag i solen! :)

Döda sönda'n.

Söndag idag och det var min tur att jobba denna helgen. Har väl inte vart så värst mycket varken lördag eller söndag men idag var något extremt lungt, Behöver inte folk äta mat för att det är söndag och fint väder? Vart lite besviken på den låga försäljningen men fick mycket annat gjort istället.

Nu är jag precis hemkommen, fick till och med med mig en splittans ny tidning hem från Willys också. Massa underhållande läsning blir det i den sen. Ändå sedan jag blev gravid har jag blivit som en slav i allt vad gravidböcker/tidningar/hemsidor heter. Så idag blev det "mama gravidbibel" som fick följa med hem. Vet inte varför jag köper alla dessa tidningar, det står ju ungefär samma saker i alla. Men tycker det är kul att bläddra i. Och framförallt gillar jag modesidorna i gravidtidningarna. Dom är ju faktiskt realistiska. Orka sitta ch titta på modesidorna i senaste Cosmopolitan och känna sig som en fet gris. Ok, vilka storlekar finns dom i? 32-38..Haha, där va de kört för mig.

Dessutom har ja oroat mig för hur jag ska kunna se snygg ut i vinter då jag kommer vara höggravid?! Vilken jacka kan man ha på sig? vilka skor kan man ha? ja så många frågor. Så jag behöver all inspration jag kan få från alla dessa tidningar. Men tror jag hittat en stil som kommer fungera bra och so jag faktiskt kommer känna mig rätt snygg i också. Nu är det bara kylen och det goa höstvädret som saknas :)

Nu blir det powernap för mig. Går inte runt utan vilostunder på eftermiddagarna.
gjorde jag iofs. inte innan jag blev gravid heller.
Är det nåt fel på mig? Haha..! Ska man va såhär trött?



ps. Bebben sa hej igår kväll också :)

v.18

 
 

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

källa:http://growingpeople.se




jo jag vet att jag uppdaterar som en tok nu men har så mycket att ta igen eftersom jag startade bloggen så sent. Ska försöka hålla mig till en uppdatering om dagen. Haha!


Liiten...

Bebis v.9+3



Yes, här är h*n på det första ultraljudet vi gjorde i vecka 10.
Pytteliten men ändå helt adorable ;)
Snart väntar ett nytt och då är h*n förhoppningsvis mycket större.
Närmare 18 cm. 


Tjäna Morsan!

Inatt hände nåt helt fantastiskt! Bebben hälsade på mig första gången. Det gick inte att ta miste på denna gången. Det var definitivt bebben som rörde sig där inne i min mage. Det var så att jag slutade andas ett tag eftersom jag ínte ville missa nästa. Men det var definitivt inga tarmar som spökade. Det var min lille Bäbi! Lycka!
Har trott i en vecka typ att jag har kännt den men har vart osäker på om det verkligen har varit det eller om det varit tarmade som spökade.  

Nu längtar jag tills Mattias också kan känna det! Ultraljud på fredag också. Den 18.e kl 10.00. Ser mycket fram emot! och JA! Vi vill ha reda på könet. Mattias har sagt att det är helt upp till mig att bestämma :D Och jag vill absolut veta. Så hoppas bara på att dom kan se det på fredag.


Idag var det jobb. Och lyckades på nåt sätt låsa in mig i en hiss med en servicekille från Expertkyl! haha! Kunde ingen sagt till mig innan jag började jobba på denna restaurangen att man behövde en livsviktig kod för att ta sig upp på tredje våningen? Suck! haha! Blev några pinsamma Tysta sekunder men tror jag räddade situationen.
Tyckte faktiskt att Expertkyl killen var riktigt trevig. Tills jag så röran han hade ställt till med i frysrummet! DÄR sjönk han!


Nu e det Spurs mot UNITED!
GLORY GLORY MAN UNITED!
jag vet, jag e liiite nördig...


Tjockisen v. 17+1



Ja nu börjar man alt bli en liten tjockis!


Gravid och Glad var det ja!

Jamen absolut! Klagar absolut inte på någonting. De värsta krämporna jag kännt av hittils efter 18 veckor är lite trötthet. En spya är väl ingenting att skryta med? Jag får samma fråga flera gånger om dagen: "Hur mår du?" Jo tack jag mår kanonbra! Vadå borde jag inte de?

Och visst, jag tycker det är jättekul att prata om min graviditet och ni får väldigt gärna kalla mig egocentrisk, mycket medveten om att jag kanske blivit de de senaste 18 veckorna. (öööh, vadå blivit, hahaha!) Men nu råkar  det vara så att jag är den första bland mina nära vänner som ska få barn och då tycker jag att man ska få prata mycket om det! Och HÖR SEN ;) haha! Jag lovar er flickor, ni kommer får tjöta precis lika mycket när det är dags för er!

Har alltid varit lite skeptisk till att starta en blogg om just min graviditet. För vad hände med intrigiteten? Ska man inte hålla någonting för sig själv längre? Och hur mycket ska man egentligen ge av sig själv och hur mycket ska man avslöja? Vet inte ens om jag vill stoltsera med min lille plutt på bild på nätet så vem som helst kan se, när h*n har kommit till världen. Men o andra sidan är det ett väldigt bra sätt att göra sig hörd och sedd på, på alla sät och vis.

Får väl  fortsätta spåna lite på vad jag skulle kunna skriva om..
Ses snart!


Jaha, vadå ska man bli en bloggare nu då?

ja, eller vi får la se. Får la se hur aktiv jag orkar vara :P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0