Första advent.

Trevlig första advent. Eller hur säger man?
Vi har haft en ubermysig morgon.
Snart bär det av till svärföräldrar för lite fika.
Sen ikväll blir det party.

Ja det var väl allt jag hade att bjuda på sålänge,
Blir inte mycket roligare än såhär för tillfället.

Vi kan alla glädjas åt att jag mår strålande iallafall och
att det kommer bli en underbar dag!
SOLEN SKINER JU :)

Julmys!

Tack mamma för dom snygga gardinerna jag fick låna.
Passade jättebra i mitt köksfönster.
Nu är vi redo för decembermys.





lite kan man göra för stämningen trots att man bor i en ful/sleten lägenhet.
Imon blir det glöggbesök hos Svärfölärdrarna och sedan julfest med jobbet, sweet.


Restaurangvärldens baksida.

Såhär illa kan det gå om man inte är försiktig.
kul att visa sig i klänning med dessa vackra avtryck.



Blev btw en tripp till 421 med Ki för att byta klänningen jag tänkte ha på mig på julfesten till en storlek mindre. Kom hem med rätt storlek OCH en klänning till. Hur gick det till? så nu vet jag inte vilken utav dom jg ska ha på mig. Men har väl i princip bestämt mig för att den ena är mer party. Jaja, vilka problem man har.


Underbart

Vad underbart det är att vakna
till en tänd adventsljusstake i
 fönstret en ledig lördagmorgon.
Ingen stress, inga måsten.

Det är en underbar känsla
att gå ut i sitt julpyntade kök
och ta en kopp kaffe och sätta sig ner
 i lugn och ro och bara mysa.

Vad kan man säga?
Jag älskar lediga helger.
Dom är heliga.


Strumpbyxehimlen!

Idag har jag inhandla TRE par strumpbyxor i mammamodell. Ni vet såna där som går hela vägen upp över magen. Inga mer korviga kanter och inga mer obekväma kanter som skär in precis på fel ställen. De må vara groteskt fula om man kollar under klänningen/tröjan/tunikan men oj så bekväma! Måste inhandla flera! Det är ju det jag går runt i nuförtiden. Klänning/kjol, legging/strumpbyxor. Jag är i strumpbyxehimlen! Varför har jag inte köpt några tidigare?

 Det blev två par vanliga svarta nylonstrumpbyxor och ett par spetsmönstrade från hm.
 Jag tycker att det blir mer och mer viktigt att gå runt i bekväma kläder.
Det är så oskönt att gå runt i en förliten bh en hel dag,
så därför inhandlade jag en sådan i RÄTT storlek också.

Det blev även TVÅ par örhängen i storlek XXXXXL (party party) 
Blev två eftersom jag inte kunde bestämma mig vilket par
som passade bäst till min nya klänning jag köpte i sthlm.

Sedan blev det ETT par svarta pumps.
Det behövde jag verkligen! De kan man ju ha närsomhelst,
 även om dessa kändes lite mer party eftersom det var satintyg.

 

Nu är det dags för fredagsmys,
Så blir det kalas för lillasyster imorgon :)

vink vink...


Lite siffror!

Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 28+2 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1327 gram. *
  •  Bebisen är c:a 39.5 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 70% av graviditeten.
  •  Du har 81 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010

  • Hemma igen!

    Nu har jag kommit hem och är några hekto klokare. Massa bra inehåll på båda två kurserna. Lilltjejen har vart helvild i magen och vi har passerat en ny vecka. Är n inne i vecka 29. Bara 11veckor kvar alltså. 11 Veckor! Det är ingenting!!! Shiit vad tiden går fort.

    Idag står nog lite shopping på schemat. Har hittat en söt klänning att ta på mig på julfesten men vet inte riktigt vad jag ska ha till. Får ge mig ut idag och kolla lite. Sen ikväll eller imon blir det lite julpynt. Söndag kväll är ju upptaget så det går inte.

    Hoppas ni får en underbar dag. Det ska jag ha. Det är ju långledigt :D

    Drar iväg snart.

    Ville bara säga att jag inte kommer uppdatera på ett tag. Kommer att ha fullt upp. Jobb imorgon, sen direkt hem för att packa för att hinna med tåg till Stockholm som går 17.42 (nåt sånt).
    Det är kurs på huvudkontoret som står på schemat igen. Denna gången HRM & KSI.Vet inte vad det står för men det är om massa lagar och arbetsrätt och att hantera media och såntdär roligt. Det går i rasande fart detta. Jobbigt att vara iväg från Mattias så länge. Ända till på torsdag ska jag vara borta. Kommer hem torsdag kväll. Så vi hörs då! Några av er kommer nog höra av mig innan ;)

    Nu sparkar lilltjejen massor så får passa på att mysa lite.

    Vink vink...

    En tjej!

    Idag var vi på ultraljud på MamaMia och fick reda på (läs, fick bekräftat) att det är en liten tjej i magen. Kände det på mig hela tiden så det var väl mer som en bekräftelse. Kan verkligen rekommendera Mamamia. Jättetrevlig och proffsig personal och jättfina lokaler. Fick med oss tre jättefina bilder på huvudet och händer med oss hem. HON är ju för stor för att komma med hela kroppen på bild. Hon rörde sig mycket och allt såg kanonbra ut. Väger nästan 1300 gram och har utvecklats precis som hon skulle. Gud vad skumt det känns att skriva HON istället för DEN. Känns skumt men känns ändå bra att veta. Allt känns mycket mer verkligt nu och det blir en annan bild av hur det kommer bli. Tog mig en tripp till Hm för att shoppa ett litet set med rosa kläder. Haha. Höll mig till att bara köpa ett set. Ett såntdär startpaket typ med lite olika plagg i. Rosa och gulligt naturligtvis.


    Fick även med mig två Mammaplagg hem från HM. En svart tight typ poloklänning med stor krage och en skjortklänning. Nu har jag något att ha på mig när jag ska på kurs i sthlm nästa vecka också.




    har även vart runt och kollat lite olika priser på brio sing i olika äffärer. Och det viktigaste jag ville veta var egentligen om man kunde ha brios babyskydd på 08 chassit. För då kunde vi köpt en begagnad vagn. Har sett en jätefin billigt. Men en 08. Och som svar från brio OCH från två butiker fick jag att "nej babyskyddet passar endast på 09 modellen" jaha, så det lutar åt en ny vagn då. Bra det. Vill absolut ha en ny. Det skiljer kanske 1000 spänn i pris och det tycker jag lätt är värt det.



    Ett besök hos barnmorskan stog också på schemat idag, Desvärre skulle jag vart där för två dagar sen, hade blivit något misförstånd när jag bokade om tiden men dom kunde klämma in mig iallafall. Slapp den andra influensasprutan iaf. Dom hann ju ändra rutinen mellan mina besök, är glad över att slippa. Fick ju skitont i armen av sprutan. Lyssnade på hjärtljuden och mätte magen och pratade lite. barnmorskan fick sig en rejäl spark när hon lyssnade. Hahaha. That's my girl ;)  Min lilla tjej är lite större än normalt. Ungefär 16% större än genomsnittsbebisen (!!!!)  Därför min livmoder är lite större än normalt. Och folk tycker jag har liten mage mot min vecka. Nope, den är STÖRRE än normalt, tydligen. Shiit bara jag inte föder ut en femkilosbebis. Nej tack. Då får hon gärna komma lite tidigare.

    Kan inte komma ifrån det men jag tycker min barnmorska är så jävla överdriven. Hon tror att jag är dum i huvet och inte vet nånting. Jag vet redan allt som hon säger till mig och det känns bara nördigt att sitta där och lyssna på hennes predikningar. Men så känns det fel att byta såhär mitt i. Känns meningslöst på nåt sätt. Får se om jag är kvar hos henne eller om jag byter.  Känner ju inte obehag eller nåt utan tycker mer att hon känns töntig på något konstigt sätt. Gammalmodig och är en såndär "DU MÅSTE-person".
    Ska ha någon annan under jul på ett besök, får se hur hon är. Isf kan jag ju byta till henne.

    Tjing!

    Välkommen vecka 28!

    Bebisen

    Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

     Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

    Du

    Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.



    Bjuder som vanligt på två bilder på magen. För övrigt, ingen skillnad på hur jag mår från förra veckan. känns som det var igår jag gick in i vecka 27. Nu har vi en ny vecka. Guud känner att dom här 12 veckorna som är kvar kommer gå sjukt fort.


     

     

     


    Min man är bäst :)

    Hur lyckligt lottad är inte jag? Varje gång Mattias vart i tyskland eller vart iväg någon annanstans kommer han hem med en liten "goodiebag". Denna gången var det "Armani Code". Min absoluta favoritparfym. Den jag hadeär  typ slut så det passade verkligen perfekt.
    Vissa har det bra...


    Snart.

    Tiden bara rinner iväg. Imorgon är det redan onsdag, vilket betyder att det är bara en dag kvar tills vi får träffa vår lille bebbe igen. Iallafall nästan. Får tjuvkika in lite iallafall och får veta om det är liten tjej eller en liten kille i magen. Ska bli så spännande. Känns som att det kommer bli ett startskott för shopping. "Tyvärr" är ju jag en sån som vill ha rosa och blått. Jag vill att man ska kunna se på kläderna vilket kön bebisen har. Det spelar ju absolut ingen roll vilket kön det är på bebisen, men är bara sån helt enkelt, Gillar gulliga saker och gillar det uppenbara.
    Tycker allt det här unisex ser så trist ut. Som jag nämnt innan är ju utbudet inte så stort heller. Det är vitt eller beige typ.

    PÅ torsdag är det även dags för andrasprutan mot grisinfluensan. Tur att jag är ledig den dagen för fick ju apont i armen och blev helt matt sist jag tog sprutan. Ska till barnmorskan också och lyssna på hjärta och mäta magen och lite sånt roligt.


    Dagens överaskning: Brev från mitt gamla försäkringsbolag. "Hej johanna, vi har satt in 748 kronor på ditt konto den 16/11." Jatack, trevligt. Hade nämligen nyligen betalat trafikförsäkringen för det kommande kvartalet på den GAMLA bilen. Och eftersom ägarbytet gått igenom nu fick jag tillbaka massa pengar. Tack tack :) Alltid välkomet!

    Själv igen,

    Inatt är jag själv igen, Mattias är i Tyskland så får sova ensam. Tur att jag har min bebis i magen som jag kan umgås med. Hehe, Den får ju för sig att vara med på kvällarna. Blev en lång dag på jobbet. Kom inte därifrån föränn halv sju. Ikväll blir det mys på soffan med tända ljus och en filt och "ullared" såklart!!

    Fick inbjudan till dop idag också. Ska bli jättekul :) Har aldrig vart på dop men ska bli jättekul att träffa Maja och Melvin :D Tänk att jag också ska ha dop om et tag. Hjälp vad tiden går fort. Nu passar vi på och njuter.


    vink vink...


    Söndag

    idag har vart en otroligt skön dag. Vaknade sent och åt jättegod frukost framför tv:n. Sen ner till Mamma på en fika oh lämnade lite gamla kläder till lillasyster. Knappt använda. Gjorde sig perfekt på henne. Är ju något stor för dom nuförtiden och lär ju inte vilja ha dom sen heller.

    Sen iväg till IKEA för att ÄNTLIGEN köpa soffbordet som vart slut på lager en evighet. Och vad är det med svenskar och shopping på helger? Fan vad mycket folk det var på IKEA. Kunde knappt röra sig. Ullared varning typ. Körde in i folk med vagnen flera gånger. Var duktigt och lyckade BARA handla för 100 kr utöver soffbordet. Det vanliga, lite doftljus. Ett måste i höstmörkret.


    Nu har vi kollat på film med en stoor skål med popcorn. Änglar och Demoner. Mycket sevärd film! Se!

    Imorgon börjar allvaret igen.

    Fixardag!

    Idag står massa fix på schemat. Gäller att passa på när vi både är lediga. Håller just nu på att tvätta. Mattias är och byter däck på bilen, Vi håller på o rensa förrådet för att sedan dra iväg till tippen med allt onödigt tjafs vi samlat på oss. Vad är allt skit för nåt som man samlar på sig? Rensade ju där i somras typ. Hur kan det bli så mkt?

    Ungefär sex stora sopsäckar med pantburkar/flaskor hittade vi också i förrådet. Får väl se om vi kan med att panta allt på en gång. Det är säkert några hundra kronor.

    Annars har morgonen varit precis så fantastisk som man vill att en ledig lördagmorgon ska vara.
    Vaknade runt halv tio och låg kvar i sängen jättejättelänge med nyhetsmorgon på och bara myste ändå till klockan elva. Som sagt, det gäller att passa på.

    Fredag den 13:e!

    Idag upplevde jag den första snön. Snöade en lång tid idag när jag var på jobbet.
    Svinkallt var det ute dessutom. Snön byttes snabbt ut mot regn. Så typiskt Göteborg.

    Inget ont har hänt mig idag. *peppär peppar*
    Trots fredag den 13:e. Har läst folks bloggar som inte vågar gå på ultraljud och sånt för att det är fredag den 13:e. Då har skrockfullheten gått lite för långt tycker jag.
     

    Det har vart det vanliga idag. "Fredagsmys" med tacos och idol.
    Sen ramlade vi in på en film på Canal+. "Get Smart". Jätterolig film faktist med Steve Carell tror jag han heter och Anne Hathaway. Hahaha, han Steve är för jävla rolig :)

    Skrapa rutan i morse och vilken fröjd.
    Hehe,vad mycket det gör med en fungerande ac.
    Jag är så sjukt nöjd.

    Annars är det full aktivitet i magen.
    Precis som att den vet att det är fredag, ledig helg och party. hahaha.
    Nä inte mycket party här inte. Mest mys hemma i soffan.
    Inte fy skam.

    Nää, nu blir det mys med bebisen.
    Man får passa på när den är på humör ;)


    Tjockisen v.26+1

    •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
    •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
    •  Bebisen väger c:a 997 gram. *
    •  Bebisen är c:a 36.1 cm från hjässa till fot. *
    •  Du har klarat av 65% av graviditeten.
    •  Du har 96 dagar till förlossningen.
    •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
    •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
    •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010



      idag körde jag Ford Mondeo kombi hem från jobbet.
      Min nya bil.
      Lyx :)

      Just nu kan inte livet bli så mycket bättre.
      Idag har jag känt mig som världens lyckligaste. I
      ibland har man bara såna dagar. Och dom ska man verkligen ta vara på :)

      Kärlek!

    Välkommen vecka 27!

    • Bebisen

      Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

      Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.
      Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

      Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

      Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


      Mår fortfarande oförskämt bra. Allt blir bara mer och mer på riktigt för varje dag som går. Det är en helt mäktig känsla att känna att någonting lever inuti en och att det är en riktigt människa, en person därinne är helt sjukt. Det känns ju redan nu som att bebisen har en egen personlighet och reagerar på olika saker. Helt fantastiskt coolt!! Är väldigt glad att jag hittils sluppit foglossning *peppar,peppar* . Alla frågar hela tiden hur länge jag ska jobba. Jamen varför ska man INTE jobba sålänge som möjligt. Mår ju kanonbra. JObbar på sålänge jag mår bra. Ingen vet hur jag mår om två månader men just nu lever jag i nuet :) Vilket är underbart.


    Nu är den vår!

    Nu är vi stolta ägare till en Ford Mondeo kombi -02! Skrev på idag och hämtar den imorgon vid lunchtid.  Lyckades dessutom få ner den till 56.000. Han är duktig min man ;) Så imorgon kommer jag nöjt att köra ifrån jobbet i vår nya bil med skinnsäten. Lyx :)




    Nada!

    Dagen bjöd på typ ingenting alls. Har verkligen tagit det lugnt framför tv:n och datorn. Det mest ansträngande jag gjort är att gå till tvättstugan för att boka tvättid och diskat. Plockade undan lite i vardagsrummet också men det är bara för attjag ska kunna sitta ned och slappna av nu under kvällen. Tända ljus doftljus är ett måste under hela november. Sen har jag umgåtts massor med våran bebis :) Inte att förglömma. Nu kan man se på magen vart i magen den ligger. Ibland är magen helt skev. Haha, den har väl sin favoritplats i magen precis som jag har min favoritplats i soffan.

    Tänkte jag skulle laga lax till middag men vet inte riktigt vad jag ska ha till. Vill göra något roligare än lax med kokt pottis. Stekt potatis med en kall sås? Laxpasta? Vad tror vi? Får googla på lite roliga recept för inspration.

    Längtar till vi får våran nya bil! :) Och till desperate Housewives ikväll :)


    Ledig

    Sitter fortfarande här i min morgonrock efter världens längsta sovmorgon och undrar vad jag ska hitta på idag? Jag älksar långa sovmornar. Kan lätt sova till tolv om det skulle vara så. Först och främst blir det en sen frukost/brunsch. Sen får v väl se hur kreativ jag orkar vara idag. Brukar vara duktig och städa och grejja när jag är ledig, får mina ryck ibland. Eller så gör jag nada.

    har btw bestämt oss nu. På onsdag slår vi till och köper Forden. Äntligen. Mattias är i s
    Stockholm hela dagen så idag gick inte. Får bara hålla tummarna at ingen hinner före oss.


    Bilar!

    Idag var vi iväg för att provköra två olika bilar vi kollat på. De ligger i samma prisklass och är rätt lika egentligen men ändå så olika. Den första är en Skoda Fabia kombi -05. Det är en nyare modell och lite mindre kombibil.  Men som sagt. nyare men har gått lika långt som den andra. Billigare i drift men samtidigt mycket bil för pengarna.

    http://www.biltorget.se/?index=default&artid=public_item_big_images&id=808288

    Skoda Fabia kombi 05
    62000:-




    Sen har vi Ford Mondeo kombi 02.
    59000:-

    http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Mondeo_2_0_Ghia_5d_24374477.htm?ca=15&w=1



    Den här bilen känds verkligen lyxig. Alla funktioner du kan önska dig på insidan. Man satt som en kung i den. Skinnsäten :) Den är gigantisk med ett jätterymligt baksäte och bagage. Lite mer motor än skodan. Men som sagt, den kändes jättelyxig jämfört med Skodan. MYCKET MER BIL!



    Gillade säljaren mycker mer til Skodan. Och tycker kanske att Forden är lite overkill. Mattias ska antagligen sälja sin bil och köpa en mindre bil eftersom den bilen bara kommer att användas till och från jobbet för honom. Vi får väl se vad vi bestämmer oss för. Jag är jättekluven.

    Skodan känns helt lagom för oss. Forden känns som man får mer för pengarna och känns mycket mer lyxig med skinnsäten och allt. Men Det är väl för att det är en Ford. Känns lite opålitliga.
    Återstår att se. Kommer inte palla att åka buss så länge så vi kommer köpa en bil innan nästa veckans slut iaf.

    Någon som vet nåt som vi också bör veta innan vi bestämmer oss?


    Såld!

    Nu var den såld. Min kära Fårrd. Haha, det rimmade. Fick 4500 för den och det gick jävligt snabbt. Kan inte fatta att han ville ha den. Jag berättade ju om alla fel och skavanker. Men jag 'r nöjd. Men det känns tomt utan min lilla KA. Men blir förhoppningsvis en ny bil nån gång under nästa vecka.

    Nu har vi firat med Kinamat. Imon förmiddag innan jobbet ska vi åka och provköra en Skoda Fabia kombi 05:a. Håller tummarna på att en är lika go att köra som den är fin :)

    Vink vink...

    Snabb affär.

    Det gick 2 minuter efter vi lagt ut annonsen så ringer tre pers inom loppet av 5 minuter, och vill komma  och hämta bilen nu och ge mig 5000 cash i handen, kl tolv en fredagkväll.  VA? Jag förstår ingenting. Men det ser ut som att jag får ta bussen till jobbet på söndag. Hej då fårrden. Imon åker den ifrån mig.

    Till salu!

    Äntligen åkte den där Rabih ut från Idol.

    Plus att nu ligger min kära KA ute på blocket för försäljning. Stort steg. Kanske fäller en tår när den åker ifrån mig, eller så hoppar jag av glädje. Blandande känslor. Bestämt nu att vi försöker sälja den utan att fixa nåt. Bara vara ärlig och säga som det är. Att det är massa grejjer som måste fixas inom en månad, innan ombesiktningen.
    Får la se om det är nån som ringer. Håller tummarna. För det lutar mot att vi blir SKODA ägare inom en snar framtid. Kollat på Skoda fabia kombi, jättefina bilar :) Mattias var o kollade på en idag. Sweeet! Håller tummarna att nån vill ha min lille skrutt trots alla skavanker så vi kan köpa en ny till vår lilla familj.

    vink vink...

    Bilder mm.

    Senaste inköpet. En fyll i bok för både "mamman" och "Pappan" under graviditeten och det första året.



    Såhär snyggt blev mitt hår efter lite impulsklippning,
     färgning och slingning i badrummet igårkväll.



    Såhär tjock är jag idag!



    Det var även synd om mig efter min första vaccinspruta mot svininfluensan. :P
    hahaha..



    Ikväll blir det moussaka til middag. Mumma :)
    vink vink...


    Välkommen vecka 26!

    Japp nu träder vi in i en ny vea med all vad det innebär. Känns kanonbra. Har tyvärr ingen magbild att bjuda på men det kommer väl under veckans gång. Har bokat tid nu! Den 19 november får vi reda på om det är en liten kille eller tjej i magen. ska bli så spännande ;)

    Igår var det party i magen. Underbar känsla. Låg på rygg i sängen och man kunde se hela magen röra sig när den sparkade till. Häftigt! :)

    Mår fortfarane väldigt bra. Kan få lite ont i ryggen/bäckenet eller va det nu är på kvällarna om jag suttit eller legat i samma ställning en längre tid och sen ska resa mig. Då kan det låsa sig rejält. Men typ bara hänt ett fåtal gånger. Igår senast. Helt sjukt. Är det såhär det känns att vara gammal tänker jag?!

    Det börjar kännas att det är en bebis i magen nu. Ibland hårdnar magen till som bara den och då kan jag inte riktigt stå rakt. Börjar känna en liten tyngd men det beror lite på vilken tid på dygnet och så det är. Luta mig framåt eller böja mig ner är inte mina favoritsysselsättningar. Men det går aldelles utmärkt, blir lite andfådd bara :P

    Känns också att livmodern är rätt stor nu.
    Det trycker på under revbenen typ, när jag sitter framåtlutad.
    Det undviks.

    Men på det hela. Jag älskar det :)

    Och den 19:e får vi smygtitta på vår lille bebbe :) OCH vet ni vad som är konstigt. Bebben sparkar som mest när jag står framför spisen. Vadan detta? :P hahahaa!



    Bebisen

    Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

     Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

    Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

    Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

    Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.
    Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

    Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

    / blimamma.se


    Nu får det vara nog...

    ..Med min bil menar jag. Orkar inte med den längre. Har som sagt besiktigat bilen och det var väl lite värre än jag trodde. Han sa att de här bilen sjunger på sista versen och att den har gjort sitt. Jaså? jag trodde inte det var så illa. Trodde bara att han skulle säga nåt om lamporna. Men det var fel på bromsarna tydligen, inget som jag märkt av själv. Sen så kommenterade han rostskadorna, o lite annan skit. Ska ombesiktiga inom en månad. Ska kolla upp vad det kostar att fixa bromsarna. Sen får vi la se om det är värt att fixa eller skrota. Ska ju ändå köpa en ny snart. Köpte min KA för 11000 för två år sen och har i princip knappt lagt en krona på den i reparationer så att det ska till att detta är billiga grejjer att fixa annars är det knappast värt det.

    Kom hem nu med Amanda Jensens nya skiva "happyland" Har börjat digga henne som fan på senaste pga att vi spelar hennes första skiva väldigt mycket på jobbet. Happyland är en grym skiva :) KÖP! :)


    Sista minuten,

    jag ska besikta bilen imon och gissa vem som väntat till sista dagen med att fixa trasiga lampor till bilen. Typiskt mig. Jag gick till OKQ8 och tänkte köra allt i ett. Lampbyten OCH städning av bilen. Duktigt. Städade bilen gjorde jag, jag kollade så alla lampor fungerade inför besiktningen och upptäcker att TRE lampor är trasiga. Ena halvljuset, ena helljuset och ena bakljuset. TRIST! så går in på OK och köper på mig ett par lampor, ska bara byra dom också, det är ju inte det lättaste på min lille bil. Bad tom. om hjälp men inte ens personalen lyckades.

    Jag får genomföra besiktningen imorgon och VETA att den måste ombesiktigas. Tar den till en verkstad så får dom fixa alla lamporna. HUr f*n byter man baklyktan liksom? Inte den blekaste. Men det e ändå bra för om jag lämnar in den efter besiktningen så vet jag om det är nåt mer fel med bilen som kanske måste åtgärdas samtidigt. Måste ju göra bilen redo för försäljníng snart. Min lille KA! om jag hatar samtidigt som jag älskar den. det är ju min första bil. Min egna. Som jag betalat för och som står på mitt namn, Ändå nåt speciellt med det :)



    Varför är man ihop med någon? För att få tröst när man är ledsen och för att man ska ha någon som kramar en och tröstar en när man drömt mardrömmar. Tänk att vara så ledsen och vara ensam, Fy! Min man är världens bästa. Världens härligaste armar att ligga i och vara deppig och ledsen efter hemska mardrömmar. Han är världens bästa tröstare. Mycket kärlek! Han kommer bli den bästa pappan i världen :)

    btw så blev Wayne Rooney pappa igår till lille Kai Wayne! :)


    trist för blåvitt

    Det var den allsvenskan. Det var trist att vi inte vann. Det som såg så ljust ut ett tag där. Men är inte mindre lycklig för detta. Pappa var här också för att titta på matchen. Trevligt. Tur att man lyxat till det med Canal Plus.

    Ikväll blir det helkväll på bion. Middag på Danilo och sedan film. "Flickan som lekte med Elden" har tänkt att se denna ända sen den kom men har aldrig bliit av. Och sist vi var på bio var den ju slutsåld. Men ikväll så..



    Gårdagen var lugn. Blev god middag i gott sällskap. OCH det kom faktiskt några och spökade för oss. Så vi stolt fick bjuda på lite godis. Även om det var min egna lillebror som Frida hade tipsat att " Gå till Johanna och Mattias, som har förberett med godis" hahahaa. NÖRD! Sen var det några ungar till, men hann inte öppna dörren. Typsikt :P


    RSS 2.0