Film

Har precis kollat på "Man on fire". En av mina absoluta favoritfilmer. Så jävla bra! Den har några år på nacken nu så den är ju absolut ingen nyhet. Men har ni inte sett den så SE DEN!

Kollade på en hel United match idag också. Har liksom slutat bry mig lite under graviditeten. Har väl kommit på att det finns viktigare saker i världen. Men det var ändå mot Arsenal idag och dessutom vinst med 3-0.
Ojojoj, vilken match. Det är ändå mitt lag. :) Och det är helt underbart att se bröderna Nygrens lycka varje gång det blir mål. Det måste upplevas. Hahaha...!!

koma!


Hela gårdagen spenderades i sängen i mer eller mindra koma. Bara sov och sova o sov. Trodde det var nåt fel på mig. Tog mig upp vid åtta, då hade Mattias lagat mat. Äta bör man annars dör man. Sen kollade vi Robinson Final.

Hade tänkte ge mig iväg idag för att köpa mig en iphone men morgonen började med sådana förvärkar att jag seriöst blev glad och tänkte att det finns en pytteliten chans att jag kan föda barn idag. Men nej, det höll på 40
 min kanske fram och tillbaka, ihållande typ mensvärk och sedan ONDA sammandragningar då och då. Men det slutade sen så ingen bebbe idag :( Varför kan jag inte va en av dom lyckliga som föder två veckor före bf?

Var en sväng i affären för att handla frukost och gjorde några tappra försök at HOPPA och SKUTTA på väg till bilen(har hört att det ska hjälpa bebbe på traven lite, hahaha) men blev bara jättetrött och andfådd. Mattias var inte heller så pigg på idén.

verkar som Lillan har sjunkit ner lite ytterligare för jag har inte haft halsbränna på 3 dagar :)
och tycker att magen ändrat form till den lite mer rundare, fotbollsliknande formen.
Heja Heja, längre ner ska du!
 Du får gärna komma ut ocksom om du vill :)


Jag smälter!!



Gick in på varbergs sjukhus hemsida för o kolla läget. Där kan man kolla på alla nyfödda bebisar med bilder och allt!! Jag smälter. Sitter typ framför datorn och grinar av alla söta fantastiska, perfekta bebisar och tänker att shiiit, ska jag trycka ut en såndär och ta med mig hem?? Helt sjukt, Kolla på alla söta bebisar här!

iphone!

Funderar på att slå till på en iphone. Eftersom bindningstiden på min nuvarande telefon är slut och den är betald o klar och allt sånt så ser jag ingen mening med att gå omkring med den längre. Helst inte eftersom den har världens spricka i displayen och att den går i tusen delar så fort man är det minsta oförsiktig med den. Antar v'l att det är telefoner som iphone kommer gälla i framtiden. Fårt se om jag har ork nu i helgen eller om det väntar några dagar.

Nu var klockan snart halv fyra och jag har fortfarande morgonrock på mig.
Vart tog dagen vägen?


ibland önskar jag att jag vaknar på morgonen och att vattnet har gått och jag har krystvärkar.
Har alltså sovit mig igenom hela öppningsskedet. Vi håller tummarna för detta.
Hon får komma nu om hon vill! :)




Dagens Mission


Dagens mission blir att köpa pärmar. Mattias tycker om att spara på alla räkningar och andra viktiga papper (han är ju trots allt den äldre utav oss, 26 år). Så det ska jag göra, blir väl dom här vanliga fula. Pärmar är inget jag vill lägga pengar på. Även om det finns en del snygga.




Hade tandvärk inatt också. Hoppas verkligen inte det är hål på gång. Orkar/vill inte/vill inte lägga massa pengar på tandläkaren just nu. och TACKA GUD för pepcid duo! Vilken mirakelmedicin! Halsbrännan helt bortblåst igår kväll. Underbart.


VAAA?

Skojjar ni med mig nu eller? Får man inte lov att ta pepcid duo om man är gravid? Vad ska jag ta mig till med denna hemska halsbränna som vägrar försvinna, Jag som verkligen fått tummen ur och gåt och köpt pepcid duo. Life sucks..Halsbränna iallafall Det suger balle!!! (ursäkta språket)


100 % ledig



Nu kan jag släppa allt och det känns otroligt skönt. Men samtidigt hade jag svårt att gå ifrån jobbet efter mötet. Tur att jag har syrran på jobbet som får hålla mig uppdaterad om vad som händer. Jga ska försöka att inte kolla jobbmejl för mycket och bara slappna av och njuta av min ledighet fram tills Bebbe kommer. KOM NU!!!!!

Nu blir det chilli con carne. Gott gott!

Veckans magbilder



37+1




ja, sådär ser man ut efter 37 fulla veckor + 1 dag! de enda byxor jag får på mig är dom jag har jobbat i. Fick uppdatera jobbgarderoben 2 ggr under graviditeten. De byxorna jag köpte i början, typ när jag bara var lite svullen, får jag knappt upp över låren.

fick positivt besked i brevlådan nu också. Utbetalning från försäkringskassan för mina "föräldrardagar" jag tog ut i december. Typ bara några fjärdedels och halva dagar där och där för barnmorskebesök och sånt. Men det var ändå 1800:- jag hade glömt av att jag skulle ha. Gött mos!

Kom på att vi har en rätt så vacker trädgård ändå. Fick det på bild i den fina solskenet.




nu bär det av till jobbet för ett litet möte om arbetsmiljö.




tjing tjing!


Blogg.se

det verkar som dom håller på att göra om lite här på blogg.se..eller?
Det är ju en vanesak, hoppas kunna trivas med det nya iaf.


Löneökning!



Vaknar utvilad för första gången på länge, trots att jag sover typ hela tiden så sover jag aldrig särskilt bra på nätterna. Men inatt har jag nog fått mig några timmar ostörd sömn,

Satte på text tv det första jag gjorde och läser att handels kräver högre löner och höll på att tappa andan. Anledningen var att många handlare gjort sin störtsa vinst någonsin inom 2009 (??!!) Bara det! Finanskrisåret 2009. Och nu vill dom anställlda att man delar med sig. Visst, det kan jag absolut förstå. Men hadels har alltid varit dom man vart avundsjuk på för att dom har så bra löneavtal. Vi som jobbar inom restaurang har förstått som dom bytt jobb till ett kassajobb på Netto eftersom lönen och löneavtalen är så mycket bättre. Och då tycker jag ändå inte att restaurangsbranchens kollektivavtal är så dåliga. Men ta bara detta med OB ersättnigen. Vilken skillnad om man hade fått 100% på helger som dom i handels får. Jaja, vi får årlig löneökning i kollektivavtalet varje år men lär ju aldrig komma upp i så bra avtal som handels. Precis som att det skulle vara värt mer pengar at packa upp nudlar i en hylla än att serva gäster tills som är 100% nöjda varje dag!  Jag vet inte..vad är mest ansträngande....? Ja jag tycker att det är lite orättvist!


Nån som har några åsikter om detta?
Eftersom hälften av mina läsare är restaurangarbetare så vet jag var ni står :)



Mamma gästbloggar utan att veta om det..

Tvungen att klistra in det fina mamma skrev i min facebook. Se det som ett gästblogg-inlägg..
Tyckte det var fint skrivet och passade bra in i bloggen:



Du är född i vecka 37, va 45 cm lång och vägde 2730 g, föddes på din pappas födelsedag, fast du egentligen skulle vart född på din farfars, Hur som helst så fick ju pappa en väldigt fin present, eftersom vi redan hade en pojke. Det finns saker man aldrig glömmer, hur gammal man än blir, när ens barn föddes, spelar ingen roll om man har 1 eller 6 st, för alla har sin lilla egna historia//Kram Mamma! Ps: Man har liksom ingen utväg vid en förlossning, ingen ide att vara rädd, för ut kommer det som sagt, oavsett man vill eller inte.Och när man ser sitt barn för första gången, vet man att det var värt det, och om det var så att det var olidligt skulle ju alla bara ha 1 enda barn, så man glömmer fort. Och dom gör ju inte så ont att göra direkt, haha

Välkommen v.38 (37+0)



Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.



Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!



Yes, ut med henne, Hon är ju färdigbakad! Jag är redo! Alla babysaker är tvättade, eller håller på med det just nu iaf. Blöjor och allt annat viktigt är inhandlat, jag har slutat jobba. Kom igen! Jag kommer faktiskt inte palla att gå över tiden. MAX tre veckor kan jag vänta. Haha. Va ju på MVC idag och huvudet är fixerat men har inte sjunkit ner hela vägen ännu, så jag får väl stå ut med halsbrännan nån vecka till. Usch, det är det värsta just nu. Och sömnen, att jag inte får nån, inte på nätterna iallafall.

Sååå, kom ut nu!! :) Vi längtar efter dig ju! ;)

Blöjor!

Jaha, då har man köpt hem blöjor i massor.
 Ännu ett steg närmare och ännu mer redo.

Frukost

Nu har jag gått på mammaledighet :) Nästan iaf. ett möte imorgon och eventuellt ett den 10:e. Men annars är det dags att börja njuta nu. Kul att jag började min mammaledighet med att inte sova något på hela natten och tvingades gå upp kl. 07.00 för att vara hos min BM kl 08.

allt med min graviditet är så normalt så tog det bara 10 min, sen hem igen. i snöoväder???!! ÅÅÅhhh...snö försvinn! Sen slog det mig. FRUKOST måste jag ju passa på att äta ute när jag är uppe såhär tidigt. Tog en tripp till Min gamla restaurang, Mcd Mölndal för en rejäl frukost. Kan ni förstå att jag inte ätit Mcd frukost sen jag slutade i mölndal i maj?! Jag levde ju på det. När jag skulle byta restaurang var det det första jag sa.." Neejje, dom har ingen frukost i Kållered"

SÅ jag åkte till min gamla fina restaurang, som jag älskar på morgonen, och åt det gamla vanliga, i massor, och njööt av att vara mammaledig :)


Varsågod, reklamen bjuder jag på ;)

Sen hem föär att begrava mig i trötthet, glömma snöstormen och allt annat. Vaknade nu så ja, jag är rätt trött numera. Men vet ni vad? Det är lugnt! Jag är ledig så jag kan sova när jag vill...Underbart :)

Sista

Sitter vid köksbordet med min frukost och förbereder mig inför min sista arbetsdag innan jag går på 100% mammaledighet. Vet inte riktigt hur det här känns. Skönt? jo. Vet iallafall att jag ska ta det extremt lugnt idag på jobbet. Får ju sammandragningar bara av att ta på mig strumporna, men det är väl inget ovanligt.

Det enda som återstår efter den här dagen är ett arbetsmiljömöte på torsdag. Där går det vanligtvis lugnt till..

Tjing!

Förresten, oväntad guldbaggegala igår annars...NOT!

förlossningsbrev.


Har nu vart duktig och skrivit förlossningsbrev också. All verkar ju tycka att det är jätteviktigt. Själv förstår jag inte riktigt. Prata kan man väl göra fastän man har värkar? Om int annat kan väl ens partner föra ens talan om man är så borta. Eller? jaja, kan väl vara bra att ha det nerskrivet också. Men en sak är jag väldigt säker på.
 Har inga direkta förväntingar! Risken för besvikelse brukar bli större då. Tar det lite mer som det kommer. Ungen ska ju ut på ett eller annat sätt.

Jag tror ändå inte på det här med "underbara förlossningar" eller "drömförlossningar" eeeehh? VA? Det kommer ju fan gö skiiitont!!! HUR KAN DET VARA underbart? Visst efteråt ja! DÅ är det säkert underbart. Men under tiden? Nä det tror jag inte ett dugg på! LJUUUG! Jag tror absolut att det är något av det mäktigaste man är med om i sitt liv. Men tycker inte det är någon idé att måla upp en bild av något drömscenario av förslossningen. Allt kan hända och det är lika bra att vara beredd på det värsta så slipper man bli besviken. Man kommer nog älska sitt barn och vara lika glad och lycklig efteråt i vilket fall som helst!

När vi ändå är inne i den här svängen..
Om man skulle ta och packa bb-väskan?

ha en bra dag! :)

HUMOR!


Tidigt!

Jag fick en ny tid hos barnmorsk denna veckan eftersom min barnmorska var sjuk var jag tvungen att få en ny tid. Den enda lediga tiden denna veckan var kl 08.00 på onsdag! VAAA? ÅTTA PÅ MORGONEN? kläcker jag ur mig. hahaha, frågan är om det är nyttigt för mig att vara ledig från jobbet. Min dygnsrytm är väl sådär. JÄTTEjobbigt att ställa klockan numera tycker jag. Men det slog ju mig, det är väl lika bra att vänja sig vid tidiga mornar. :P


Måndag 25/1

Igår fyllde Mattias år. 26 år. Närmare 30 nu än 25. Tiden går fort. Hade kalas här iallafall för hans släkt. Det är alltid liiite jobbigt att fylla år såfort man flyttat hemifrån. Då förväntas man fixa kalas och sånt. Innan var det ju mamma som fixade. Hahaha, men allt gick kanonbra. Det var jättelyckat! Alla verkade nöjda och glada.

Själv sitter jag fortfarande kvar vid köksbordet med mitt kaffe. Åt en riktig vräkarfrukost idag, med bostadebilagan framför mig. Underbart! Hade lixom dukat fram alla pålägg och allt på bordet, tagit fram brödrosten o allt. Ofta man gör sånt när man äter själv. Lyx iallafall :)

Grattis Sandra som också fyller 26 år, fast idag då! :)

Grattis Freja :)

23 januari idag, vilket innebär att Freja har namnsdag :)
Har gett henne lite extra kladdkaka dagen till ära.
Imorgon fyller Mattias år.
Massor att fira numera.


Känsliga tittare varnas!!!

Dom säger att fötterna svullnar/sväller (whatever) när man är gravid. Inte att vristerna FÖRSVINNER!! Konsekvens från städning, som tydligen är ansträngande i nionde månaden och får fötterna att svälla.


Min Städskiva!



Lyssnar alltid på denna på högsta volym när jag städar.
 Lovley :)


Städat

Nu har jag städat hela lägenheten. Dammsugit, tvättat golven och dammat. Allt utom sovrummet men det gjorde jag ju häromdagen så det behövs inte. Och inte toaletten heller. Det får jag göra en annan dag. Fick ett ryck bara. För våran dammsugare har varit trasig ett tag. Eller trasig och trasig, slangen hade hoppat ur liksom. Det var egentligen bara att tejpa fast. Har väntat på att Mattias ska göra det och endast använt sopborste istället, men så häromdagen knäcktes skyffeln. KUL JUL! Tänker ju ABSOLUT inte böja mig ner så varje gång jag ska skyffla upp någonting. Så nu tog jag saken i egna händer iaf. och lagade dammsugaren. Nu är det rent och fräscht här. Vi är redo för fredagsmys och jag ska snart baka kladdkaka. Muummmmmmaa....!!!!!!!!!!! :)



Allvarligt talat? En Hello Kitty dammsugare?? Vart går gränsen för denna Hello Kitty hysteri?


En helt vanlig kväll hos Magnusson-Nygren



M - vad vill du äta imon kväll älskling?

J - Vet inte, tacos kanske?! Vad vill du äta?

M - Nä jag tänkte kött kanske?!

J - Amen ååh, vi misslyckas ju ALLTID när vi gör kött.

M - Nä vi har ju ätit jättegod fläskfilé massa gånger.

J - Jamen jag menade sånt riktigt kött.

M - ok.

J - Men vaaaa? Vad hände med tacosen då?

M - ?

J - Fast potatisgratäng är ju gott!



Haha, ja vi får väl se vad det blir ikväll då. Det är ju ändå fredag. Hahahaha..



Jobb

Idag var det jobb på schemat. Helt ok men måste väl erkänna att det känns sådär motiverande. Kändes som jag blivit tre tusen ggr mer gravid på en vecka. Kanske är delvis sant, att dessa sista veckorna känns så mycket eller att jag blivit bekväm med att vara hemma och vara ledoig flera dagar i sträck.

Nu är det iallafall inte långt kvar till full ledighet.

Välkommen v. 37 (36+0)


Bebisen


Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


Du


Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC. Du kan läsa mer om praktiska råd inför förlossningen här.



Jag kan ju säga att jag är glad att jag lugnat ner mig. Även om jag hade pallat att jobba fast i ett lugnare tempo känns det otroligt skönt att inte ställa klockan och gå upp på morgonen. Jag vaknar när Mattias går upp men att själv gå upp då och själv gå till jobbet känns långt borta. Eller det känns jobbigt. Sover sämre och sämre på nätterna. vaknar ofta, kissa, äta, vända sig, nästäppa. Ja några av er vet ju hur det är de sista veckorna. Imorgon ska jag jobba mitt näst sista 8 timmars pass innan jag går på full mammaledighet. Det är VÄL behövligt att VILA nu. Och det gör jag också. VILA är en av dom sakerna jag faktiskt är proffs på. Haha, iallafall när jag väl gör det. Då gör jag det ordentligt!!

Bulle 36+0!




Utvilad

Så skönt att kunna sova ut på morgonen utan att tänka på vad klockan är. Vaknade inte föränn ett. Men då somnade jag inte förän tre heller. Var uppe halv tre inatt  och tog ett glas oboy och två rostade mackor med marmelad. GOTT GOTT! Men kunde ju inte sluta tänka på igår att jag inte ätit ordentlg middag. Skärpning nu Johanna! Äta bör man annars dör man!

HAr inget planerat idag förutom tvättid 16-20. Så får se vad denna dagen har att bjudap på.
Och by the way. Mattias fyller år på söndag. Men det har jag inte ens tänkt på..ALLS! Jag ser bara födseln framför mig och tänker på det. Allt annat är obetydligt. Nån som känner igen sig? Men jag antar att det är normalt, som allt annat!!

Möblering

jaa, jag fick ett ryck och möblerade om hela sovrummet, Flyttade dubbelsängen och allt själv, skruvade upp en hylla och jaa..sån är jag. Lite impulsiv ibland. Det slog mig att vi kommer fan inte få plats med både skötbord och säng härinne. Vi ska ju faktiskt leva med en bebis i detta rummet. Det krävdes en förändring. Nu är jag klar och är jätttenöjd. Inte lika praktiskt som innan men LÄTT mycket mer plats.

Mamma tvingade mig att provköra vagnen förut också., haha. Utan bebis. Gick de 200 metrarna ner till henne och hem igen. Kändes jättekonstigt. Massa snö och slask ute så fick ju göra rent hjulen efteråt. Inte lika kul. Vinter försvinn!!


Shopping!

Idag har jag flängt runt, först till jobbet för att skriva ut den där lappen som man lämnar in för att få babyboxen på babyproffsen.
Sedan vidare till babyproffsen för att hämta ut boxen. Mycket uppskattad.
 Man ska minsann se till att utnyttja alla gratisgrejjer man kan få. det var en blöjhink, blöjor, våtservetter, napp och lite annat roligt.

 Sen till apoteket för att köpa den där nässprayen. Passade på att handla lite reflexer till barnvagnen också.

Sedan åkte jag vidare till HM för att köpa mig amningslinne och sköna mammatrosor. Fått tips om att inte köpa amningsbh föränn man vet hur stora tuttarna blir. Men dessa linnena var i två pack och hur sköna som helst. Så kan man ju vänta med bh. Kan tänka mig att det kommer växa ännu mer när mjölken väl rinner till. Och äntligen så handlade jag denna söta overallen också som jag titttat på och velat ha i typ 9 månader men fegat för att köpa.

 



Hur söt som helst.

 fick köpt mig lite nödvändigheter som spray, mousse och shampoo också. Proffs hade tydligen kommit med något nytt torrschampoo. Var tvungen att prova. Har aldrig provat torschampoo men hoppas det är nå´t att ha.

Hann med en sväng till Gina Tricot också. Deras mode är ju så snällt att även höggravida kan ha deras kläder. Det gillar vi. Blev två tunikor och en tröja. 





 



Är mycket nöjd med mina köp. :)


Babybox!

Nu tänkte jag och magen bege oss oss ut för lite luft. Apoteket, 421 eller nåt och till babyproffsen för att hämta ut en gratis babybox. Nån som vet om den är nåt att ha eller? Vill mest ha den för blöjhinken. Den ska tydligen vara bra. Men måste dra en sväng till jobbet först för att skriva ut den där blanketten. Vilken lyx det hade vart att ha en skrivare hemma. Tjing!


Godmorgon!

Tisdag den 19 januari och jag är uppe med tuppen känns det som. Väcktes av Mattias klocka och kunde inte riktigt ignorera alla 300 snooze, kände mig pigg så gick upp och invigde nya brödrosten och satte på kaffe.

Så nu undrar jag. vad ska jag hitta på idag?
Blir nog en sväng till apoteket för att köpa den där nödvändiga nässprayen.
Men vi får se vad dagen har att erbjuda.

Tack för alla kommentarer ang. det där med tänderna.
Känns lite bättre nu, men har inte kännt det nåt mer.

Många som gissat på datum också när lill-Freja ska komma. En eloge till Jocke som gjort en matematisk, logisk uträkning där Freja med mest sannolikhet ska anlända. Hahaha..

Snart..

  •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 35+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2779 gram. *
  •  Bebisen är c:a 48.1 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 89% av graviditeten.
  •  Du har 29 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010

  • Dagens Bild!


    fan

    Min nässpray är slut. Fan..


    En månad!

    Igår var det den 17 januari, vilket innebär EN MÅNAD kvar till BF.
    Ska inte stirra mig blind på den 17 februari. Själv hoppas jag på att föda lite innan.

    Jag har gissat på den 10/2.
     Mattias tror 14/2.

    Vad tror ni? Vilket datum?


    Helvettes natt!

    fy fan vad dåligt jag har sovit inatt. Känns ju som jag aldrig somnade över huvud taget. Hade så sjukt ont i tänderna!!(?) Vadå ont i tänderna undrar ni då kanske?! Ja det undrar jag med. Det kan man väl inte ha. Det var ingen värk som tandvärk utan det gjorde ont på själva tanden. Jättekonstigt. Som att jag var tvungen att bita i nåt hela tiden. Låg och tuggade på täcket som en jävla idiot. Plus världens nästäppa på det här, ja det är liiite synd om mig. Men har ALDRIG kännt det här med tänderna innan. Vad är det för  nåt?! Nån som vet?
    HAr även sjätteont i ena käken när jag biter ihop, precis som at den inte "sitter i" ordentligt. haha, kanske låter helt sjukt men det är jätteskumt.

    Tjejtjöt!

    Nyss hemkommen från en jättetrevlig kväll hos linn. Kul att träffa alla och höra på massa fylletjöt. Hahaha. Under sådana här sansade förhållanden har jag inget svårt alls att umgås på fester. Däremot vildare fester pallar jag inte längre än två,tre timmar. För var jag en av dom sista som gick. Tiden verkligen baera sprang iväg.

    Men nu är det sängen.
    Sista söndagen att jobba imon innan bebis.


    Gott fredagshumör :)


    Räknar dagarna!

    Blev nåt konstigt med mina kvarvarande semesterdagar som jag skulle ta ut i december. Då slog det mig, inga problem, jag tar ut som i januari istället. OCH, då återstår endast TVÅ arbetsdagar efter denna helgen. Hur lovley är inte det? Känns som jag snart ska gå på en månads semester. Blir ju typ det innan bebben kommit. Men Guud vad jag känner att jag behöver vara ledig nu. Räknar dagarna.

    IKEA

    Nyss hemkommen från IKEA. Köpte madrasssskydd och täcke och påslakan till barnvagnen.
    Måste bara säga att VÄRLDENS GODASTE CHIPS FINNS PÅ IKEA!



    Blev även IKEAS berömda pizza. Den där som man kan köpa en bit för 5 kronor. Slog till och köpte 6 bitar för 33:-. Färdiga att stoppa in i ugnen hemma så det blir nog dagens middag :)

    Blev även en lampa till fönstret i sovrummet. Kom på att det kan vara bra att ha om man behöver byta blöjor mitt i natten på lilltjejen och slippa tända taklampan. Dessutom var det ruskigt bra pris på den där. Från 199:- till nu 79:-. Jo jag är rätt nöjd :)


    MVC Besök

    japp, du var det dags för mvc besök igen då. Tycker alltid att det är lite spännande att gå dit. Det känns alltid som att det är ett steg närmare bebisen då. Vi pratade om tankar kring förlossning och lite sånt och ja, jag verkar vara mentalt redo till att få bebis så det verkade ju bra. Väldigt pigg och glad såg jag ut också tydligen, välmående och frisk. Jajjemän! :)

    Magen hade växt från 33 cm förra veckan till 35 cm denna veckan. det blir ju ca 1 cm i veckan och det verkar ju logiskt och bra, Blodtryck o bebisens puls var också som det skulle OCH huvudet ligger STADIGT i bäckenet! GÖTT! Fick tillomed känna efter själv, vilket var en mäktig känsla. Ok att man har kännt fötter och sånt innan men när barnmorskan hade hittat huvudet och jag också fick känna, ooohh....det ÄR verkligen ett färdigvuxet bebishuvud i mitt bäcken. Undra hur hon ska komma ut? Haha...

     Eftersom jag är så sjukt täppt i näsan om kvällarna och på mornarna rekommenderade min barnmorska "flutide Nasal" istället för vanlig nässpray. Tyckte det hon berättade om den verkade lite skumt. att det kan ta en vecka innan den hjälper typ. Någon som har provat den?

    frukost

    kaffe och kladdkaka till frukost...bra där!

    Det här med bristningar

    Har tänkt jättemycket på det här med bristningar och oroat mig jättemycket för att jag själv ska råka ut för dom. Sen fick jag bristningar ganska tidigt, typ v28 eller nåt, på sidan. På  kärlekshandtagen liksom, och sett på andra att det verkar vara väldigt vanligt. Alltså ett av de vanligaste ställena att få det på.
    Jag har smörjt och smörjt VARJE dag med babyolja, feta krämer, Weleda olja osv för att slippa bristningar men nu vet alla det, DET HJÄLPER INTE TILL 100%. Allt beror ju såklart på hur elastisk huden är. Jag har alltid varit nogrann med att smörja in huden och älskar allt vad goa krämer heter. Gravid eller inte gravid.

    Jag bryr mig inte ett dugg om mina bristningar på sidan, vet att de kommer blekna med tiden och knappt synas och jag hade inte kunnat göra något åt dom ändå. Det är bara att gilla läget och inte lägga massa energi på sånt som man inte själv kan påverka. För det kan man inte..

    Kaka

    Kladdkaka står i ugnen. Livsfarligt gott.

    Stor bebbe nu :)

  •  Första dagen for din senaste mens var 13-May-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 17-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 35+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2625 gram. *
  •  Bebisen är c:a 47.4 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 87% av graviditeten.
  •  Du har 34 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 13-May-2009 till 11-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 12-Aug-2009 till 09-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 10-Nov-2009 till 17-Feb-2010

  • Välkommen v.36 (35+0)

    Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


    Du

    Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

    Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!







    Måste väl erkänna att det börjar kännas rätt tufft nu. Blir andfådd så fort jag pratar, bebisens sparkar gör ont, kan inte sitta lutad utan att det känns som en liten häl fastnar i revbenen, kan inte böja mig ner och lider av den värsta halsbrännan Gud skådat. Har blivit beroende av nässpray eftersom jag annars inte kan andas. Denna nästäppa är inte att leka med.

    MEN, å andra sidan är detta små krämpor jag verkligen räknat med OCH det är inte långt kvar nu. 35 dagar! INGENTING! Plus att jag är jättetacksam att det tog alla dessa veckor innan jag började tycka att det är jobbigt. Vissa dagar är allt bara underbart, andra dagar vill jag bara ha ut bebisen och få slut på denna graviditeten. Men för det mesta är allt bra. Mattias är underbar och ger mig komplimanger hela tiden, trots att jag känner mig som strandad val i sängen. Hahaha. Idag mår jag toppen för jag är ledig och vet att det bara är 5 veckor kvar :)


    Design

    min blogg är(VAR) seriöst den fulaste på marknaden. Haha, har verkligen inte orkat bry mig. men nu var det dags för en liten förändring. Vad tycks? Det är egentligen så mycket jag vill göra, men är inte så ambitiös eftersom jag nog inte kommer att fortsätta blogga när Bebben är född. Vi får se.

    Lady Gaga!

    Min man är världens bästa. Jag har letat ihjäl mig en hel vecka efter Lady Gagas senaste skiva. Den har varit slut överallt vi har vart och letat. Så jag bestämde mig för att beställa från nätet. Jag ville ju såklart ha den ännu mer bara för att den var slut överallt. Det måste ju betyda att den är sjuukt bra, eller?

    Också igår när jag kom hem från jobbet låg det en stor lapp innanför dörren med "PUSS" på,
    under lappen ligger skivan. Han är FÖR GOO min man.

    Och den ÄR SJUKT BRA! Hon har så många hits! Dubbel cd är detta. "The Fame Monster". Köp den! Hon är helt klart lite speciell men hon KAN ju faktiskt sjunga. Lyssnade på¨nån ballad från skivan där hon låter lite som Christina Aguilera. Hon har iallafall helt klart överraskat mig positivt med denna skivan. Hon är ju väldigt bred i sin stil.

    Jaja, whatever, sluttjötat! ABSOLUT VÄRD att köpa!



    / vink vink..


    Fegisar!

    En person av 58 unika läsare ville avslöja vem denne var.
    Får väl gå runt i min ovisshet lite till då :P

    Klockrent!

    Kunde inte skrivit det bättre själv!!
    Jo jag vet att ibland blir man lite falsk men man får samma frågor 1000 ggr / dag!
    Klicka på länken till en för övrigt bra och snygg blogg :)

    http://mammafinni.blogg.se/2010/january/fragor.html


    Vilka är ni?

    Gör som alla andra nyfikna bloggare. Jag frågar! Vilka är alla ni ca 60 st unika läsare som läser varje dag? Har faktiskt ingen aning om mer än typ 10 pers! Kom igen, skriv nu och erkänn ;)

    BTW? Vem har jag lånat ut min Greys Anatomy säsong tre till???
    Någon som känner sig träffad?

    SERIÖST?!

    seriöst.... förra inlägget skrev jag om FYRA gånger innan jag publicerade det för att det bara försvann, det är nåt jävligt konstigt med den nya datorn som jag inte fattar, kommer åt nån jävla knapp eller nåt med musen som gör attt jag bara flyttas bakåt och allt jag gjort försvunnit. OMG vad jag är sur.!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Inhandlat!

    Nu är jag redo för bebis, eller nästan ialafall. Har nu inhandlat babyskydd och barnvagn. Allt nytt till ett mycket bra pris. Är sjukt nöjd.  Fick min vilja igenom, utan problem.

     

    Brio sing -09 red print (inkl. liggdel, sittdel, regnskydd)
    Brio primo babyskydd -10 (inkl bas)

    Nu vill jag bara gå ut och provköra vagnen utan bebis. Är det konstigt?

    Vill bara att vår bebis ska komma så hon kan få ligga och gosa i vagnen
     och så att jag kan få gå ut i min nya vagn och stoltsera precis som
    jag tror en nybliven förstagångsmamma gör. Stoltserar alltså.

     

    Snart bär det in till staden för ”luftslottet som sprängdes” med mina två favoritkillar.
    Innan det middag på Pasta Plus.
     Denna söndagen kunde inte bli mycket bättre.

     

    Tjoo!


    Off we go!

    nu drar vi ut i kylan och hoppas på att vi kommer hem med en barnvagn till lilla skruttan. Hoppas vi kan enas, trodde vi hade enasts om en men en person verkar vara lite tveksam.
    Alla vet ju att det är kvinnan som bestämmer i slutändan :P
    Jag är inte omöjlig dock.

     Men, vi håller tummarna.

    Ha en bra dag!

    Ps, den nya datorn har inbyggd webcam. Me like.


    SkandalTV!

    råkade hoppa in i ett avsnitt av paradise hotel häromdagen. Och ja, man fastnar väldigt lätt och måste erkänna att jag faktiskt gillar såndär "skandaltv". Men just dettas avsnitt som jag såg kunde jag inte låta bli att bli lite förbannad. Då var det en kille som hoppade mellan två olika sängar flera gånger under samma natt. Då hade det precis kommit in en ny tjej, en strippa. Ojojoj, skandaltv på hög nivå.

    Tänk vad dokusåporna utvecklats sen Baren och alla dom där började för typ tio år sedan. Då var det värsta grejjen att visa lite oskyldigt hångel och lite silikonbröst i tv. De som är med nu verkar ha handplockats från Moore. Nu är det inga "bigbrother-Angelicor" som deltar längre, nu är det 19-åriga mediakåta modeller som är med för att få sina 15 minuter. Men vad underhållande det kan vara ibland. Jag erkänner..

    Ny Dator!

    var ju bara tvungen att uppdatera från nya datorn. Köpte ju en dator till Mattias i julklapp som nu äntligen kan börja användas efter många om och men. Känns sjukt gött att ha en ny, snabb dator i hemmet.

    Rätt kallt ute annars, kommer nog få chocken när elräkningen kommer.
    Varma bad är numera min största hobby.
     Kallhyra var det här ja..

    Fredagsmys!

    jajjemän, nu är det ledig helg och fredagsmys tll max.
    Let's Dance har premiär ikväll. Får hoppas att det är något att ha iår.

    Annars är det väldigt kallt ute fortfarande. Jättejobbigt faktiskt.
    det måte ju vara en rekordkall vinter.

    Nu är det dags att laga tacos och imorgon blir nog barnvagnen inhandlad :)

    trevlig helg!

    Välkommen vecka 35. (34+0)

    Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

     Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

    Du

    Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.



    Jag är så sjuukt svullen. Jessica var här igår och vi höll på at garva ihjäl oss åt mina stora, svullna fötter. Jag skojjar inte. Det är det värsta jag har sett. Dom är groteska! Mattias tog av mig strumpan igår för att massera lite och blev typ rädd, han undrade om det normalt att vara så svullen. Ser ut som tjocka korvar. Plus att jag helt och hållet saknar vrister. När hände detta? Skorna jag köpte till julfesten i slutet av november. hahhaha, kan knappt få ner tårna i dom.
    Vissa mornar känns jobbskorna trånga. öööh..?! jo jag antar väl att det är fullt normalt. Ibland är dom helt normala och ibland helt groteska, tur att det inte är sommarsäsong. hahaha!!


    Bort med Julen!

    nu har jag städat bort hela julen. Underbart att få bort allt krims krams och starta om på nytt med det nya året. Det enda som är kvar nu är julgranen. Kändes att den var lite för tung för att ta bort till containern själv. Det får Mattias göra när han kommer hem. Men allt pynt är borta iallafall. Var gör man förresten av julgranen? Kan man slänga den i containern? Förra året var det någon smart jävel som tyckte att man kunde dumpa granen på våran balkong! hahaha, blev livrädd när jag skulle ut på balkongen och där låg en gammal avbarrad, vissen gran. Såg skitläskigt ut. 


     Städat har jag gjort också. Jag har fått gravidnojja att jag måste rensa alla skåp och lådor innan bebisen kommer. Det ser ju ut som fan i våra skåp och lär ju inte få mer plats när bebisen kommer. Behöver utrymmet så det blir rensning som står på schemat när jag är mammaledig. Vilket jag numera är varje onsdag :). Sen den 29:e går jag på full ledighet. Tiden går fort.

    33+6 idag.

    OBS!

    Min navel ser konstig ut.
    En parantes bara.
    Den ser ut som ett uttryckt rövhål om jag får utrycka mig vulgärt
    .


    suck.



    http://www.aftonbladet.se/vader/article6377658.ab


    vad hände med VÅR KOM?
    Snö i massor?
    Varför?


    Brrr!

    Brr det är kallt. Jättekallt! Det som är jobbigast är nog all is som ligger gömd under alla snö. Livsfarligt, eftersom jag är en av dom få vuxna människor som faktiskt ramlar. enligt Mattias iallafall. Enligt honom gör inte vuxna människor sånt. Och gravida som jag får ABSOLUT inte ramla och slå sig. Jag råkade nämligen göra detta dan innan julafton, inte slå mig men halka på isen. Jaja, nu vet jag iallafall att det är svinhalt påväg till bilen. Lika läskigt varje morgon jag går till bilen.

    Nu får det gärna bli vår så jag slipper all snö, skrapa bilen, ishalka och all kyla.
    Det är tröttsamt att stå i första luckan flera timmar om dagen och frysa ihjäl, det råkar nämligen vara det enda stället där jag kan stå och ta det lugnt på jobbet. Också har jag otur att det är typ 20 minusgrader ute. VÅR kom!

    Nu känns det på riktigt!

    Nu har vi babyshoppat på Ikea. Nu står den där, sängen. Bäddad och klar, och aldelles...aldelles ...UNDERBAR! Känns jättekonstigt att komma in i sovrummet så står det en säng och ett skötbord där?! haha, vad kom det ifrån?. Men känns jättemysigt. Bara 6 veckor kvar nu.








    Har vart på besök hos barnmorksan också och jajjemän! Bebben är fixerad. Ligger snällt med huvudet neråt och sannolikheten att hon ska vända sig på "fel" sätt är undefär lika med noll. Känns gött.

    Har hunnit gå in i vecka 34 nu JA det känns!
    Tacka vet jag samarin och världens bästa pojkvän. Helt underbar! :)
    Ibland känns det verkligen som om jag går och bär på tre ton i livmodern.
    Ska bli skönt att dra ner tempot, gå ner i tid och lugna ner mig. Mindre rörelser i magen nu också, börjar väl bli trångt för lillan. Men ibland får jag mig en rejäl kick rakt in i revbenet. Vi kommer komma jättebra överens jag och bebisen :) hahaha!

    Jag fick ett jättelyxigt fotbad i julklapp av min man, och det behövs efter en lång arbetsdag! Gud vad skönt! :)

    Men samtidigt så är detta det bästa som finns.
    Gå runt och veta att jag har en levande människa inuti mig
     som snart ska komma ut bli helt beroende av oss.
    Helt mäktigt!!


     


    Gott Nytt 2010!

    Nyåret firades in på bästa sätt, med vänner och "familj". Får väl nästan lov att kalla Nygrenarna för familj. Vi satte oss vid världens längsta långbord jag skådat i en lägenhet, som för övrigt var en jävligt mäktig lägenhet med Lisebergstornet direk utanför fönstret. Blev en alkoholfri öl, massa massa god mat, tre klunkar alkholfri päroncider vid tolvslaget och sen pallade jag inte så mycket mer. Men kom ändå inte i säng föränn halv tre. Hur gick det till?



    Skulle vilja göra värsta årskrönikan med bilder och grejjer men orkar inte. Men tycker absolut att 2009 vart ett kanonår. Gått jättefort. Tänk i somras den 4 juni när jag fick reda på att jag var gravid så sa jag:
     "haha, tänk på jul och nyår, då kommer jag vara jättetjock och höggravid"

    Den 17 juni satt jag hos min syster och berättade för familjen att jag väntade barn! OMG; känns som igår. Och snart har vi en liten Freja ibland oss. Sjuka tanke, underbara tanke.
    Ja, det har redan passerat! Det slog mig också häromdagen att jag inte drack en enda öl på min semester i somras. Tur är väl det.  

    Den 18 maj började jag jobba i Kållered för att bli restaurangchef efter sommaren. Hahaha, hade inte en tanke på att bli gravid när jag blev erbjuden den tjänsten.
    Så kan det gå.


    Upp och jobba idag. Började kl 8. Inga problem! sÅ JÄVLA skönt att slippa baksmällor. Ska nog helt seriöst bli nykterist HELT oh Hållet! Med undantag för dom här kalla semesterölen :P

    Kommer snart med mera roligt.

    vink vink...


    RSS 2.0