Provkörning.

Har nu vart iväg för att kolla in lite olika vagnar. Har väl i princip bestämt oss för en Brio Sing. Tycker den är sjukt smidig, lättkörd och snygg. Får väl se om vi hittar någon begagnad men dom är inte så dyra ny så kan lika gärna bli en ny. Ska kolla runt lite och jämföra priser. Denna har vart en favoritvagn hos mig länge och har alltid tyckt att dom ser så snygga och bekväma ut. Känns som var och varannan morsa på stan går runt med en Brio Sing. Så den är ju helt klar populär. Det var en stor lättnad för mig när Mattias utsåg denna till sin favorit också. :)




vink vink...


Äntligen fredag!

Skönt med ledig helg. Denna helgen har vi tänkt att göra massa nödvändiga saker, Typ provköra vagn, provköra bil, städa och massa massa mys. Mycket viktigt. Men ikväll bir det de vanliga. Tacos och idol. Hur svensson får man lov att bli. Har tillomed förberett och köpt godis om det kommer några skitungar och kör godis eller bus med oss. Som sagt, svenssons. Haha..


Jag undrar hur många av sveriges familjer som hade tänkt att äta tacos ikväll?


ps. Jag har fått två riktigt stora fiender i ansiktet. Nackdelen med att vara gravid. När får man det här omtalade glänsande året och strålande hyn undrar jag?


Julmust is the shit!

Kommer hem från jobbet trött och sleeten och öppnar kylen. Och vad hittar jag? en 0,5 liters Nygårda Julmust. Det är FANIMEJ kärlek det. har pratat om det ett tag hur sugen jag är på julmust efter att ha sett det i affären. Men har tyckt att det har kännts dumt att köpa, det är lite för tidigt. Vill inte förstöra julkänslan. Det kom min love ihåg och köpte en 0,5 liter flaska bara till mig. LYCKA!



Välkommen vecka 25!

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.



Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Och hur mår vi? precis som förra veckan. Aldellses utmärkt! Nu måste jag skynda mig till unga mödrar. Avslutar med veckans magbilder :)



vink vink...


Besök hos barnmorskan

Idag var det dags att besöka barnmorskan igen. Har intee varit där sedan inskrivningen, så det var ett tag sedan. Vi mätte magen,  Lyssnade på bebisens hjärtljud, Kollade blodvärde och allt sånt där.
Hade sämtre blodvärde nu än innan så hon rekommenderade mig att äta niferex. SKA BLI! hade 138 vid inskrivningen och 114 nu.

Vilken känsla att lyssna på bebbens hjärtljud. Det var verkligen mäktigt. Hur högt som helst. Hördes ju i hela rummet. Som en häst som var i full galopp. Hjärtslagen låg på 150 vilket också tydligen var normalt. Är glad bara bebben är frisk :)

Sen helt plötsligt satt jag i en stol redo att ta influensavaccinet. Var inte riktigt planerat så men det var la lika bra när dom ändå höll på. Dom höll på att ge vaccinationer i rummet bredvid och jag missade förra veckans drop in.
Jag blev tyvärr dålig nästan direkt. 1-1,5 timma efteråt kände ja mig illamående, yr och fick ont i magen. SÅ det blev bara en halvdag på jobbet idag. Hem och sov vid tre och sov i två timmar. Skönt. Nu känns det bättre men känner mig fortfarane trött. Känns som jag har träningsvärk i armen jag tog sprutan också. Men absolut inget at gnälla över. Glad att jag har det överstökat. Ska ta en ny spruta när jag går till barnmorskan nästa fång om tre veckor.


Vad underbart det är att gå upp tillsammans på morgonen och äta ordentlig frukost ihop vid matbordet. Mer sånt tack :)

vink vink....


Skrubbad

Har precis tagit mig upp från badet där jag genomgått en hel spabehandling känns det som. Ansiktsmask, ansiktsskrubb, hårinpackning, rakning, fotfilning osv. Underbar känsla att ta på sig pyjamasen och bara gosa. Det är ett måste när vi ska flytta. Ett badkar. Hur tar man hand om sig själv annars? Sittandes i dushen? Bodde ett tag i mitt liv i ett hus med endast duschkabin. Det dröjde faktiskt inte länge innan pappa skaffade badkar där också. Han är precis som jag en lyxlirare som gillar att ta minst ett bad i veckan.

Dagen har spenderats med min sköna syster. Vi var och spanade in det "Nya Frölunda Torg" måste väl säga att den nya "delen" var väldigt fräsch. Tanken är väl att dom ska göra om allt.
Efter det fick vi ett ryck att dra till ikea. Kom hem med en byrå och en massa ljusstakar och ljus, som vanligt. Skulle köpt ett soffbord ockå men NATURLIGTVIS var det slut i den färgen jag ville ha, och det sabbade typ hela min dag. Blev riktigt sur. Har velat köpa detta soffbordet länge men Mattias har tyckt att det vart onödigt eftersom vi redan har TVÅ soffbord. Men så sa han JA idag och då var det slut. Bli nog inhandlat i helgen.

Blev visst en massa kommentarer ang. mitt förra inlägg om "unga/Äldre mammor". Hoppas ingen tog åt sig. Menade absolut inget illa. Har börjat tänka massa på detta på senaste eftersom jag läser ofta i olika "gravid-forum" om just "äldre" mammor som klankar ner på "yngre" mammor och tycker dom verkar vara helt dumma i huvudet som skaffar barn innan dom har en utbildning och innan dom har villa och volvo. Så ville bara lägga in ett gott ord. Själv ser jag mig inte ens som en ung mamma då jag tycker att 23 är en helt normal ålder för att skaffa barn. På 80 talet hade väl dom flesta 23 åringar både villa, vovve, man och kanske 1-3 barn. Inget konstigt alls.

Har dessutom bestämt mig för att ta influensavaccinet. Tack för kommentarerna.


imon är det besök hos MVC. Lyssna hjärtljud o grejjer ) Spännande.

vink vink....


Influensavaccin eller inte?

Såg ett brev igår jag hade fått för nån vecka sen men inte öppnat. Inbjudan till att bli vaccinerad mot svininfluensan. Eftersom jag är gravid tillhör ju jag en av riskgrupperna. Men jag är så kluven vad gäller det här. För det första är jag rätt emot mediciner o sånt överhuvudtaget. Jag har aldrig haft influensa i hela mitt liv *peppar peppar*, och man kan få biverkningar av det. Men å anra sidan Tänk om jag faktiskt åker på den här influensan och blir sketsjuk, då kommer jag ångra mig. Ska till min BM imorgon. Hon får la försöka övertyga mig. Egentligen, varför inte? men å andra sidan. Varför?

Någon mer gravid som har en kommentar?

BTW, Välkommen solsken :)

vink vink...


Unga/äldre Mammor!


Har blivit ett jävla ståhej nu när hon den där Katrin nånting ( hon som hette Schulman innan hon blev jtteomoget ovän med sin exman) väntar barn med Bingo Rimér. Ingen som bryr sig mycket över att jag väntar barn. KAN bero på att jag inte säger att "jag kommer vara den som slår barnen" Och vilket par sen då. Ska asbolut itne lägga mig i. Men tycekr det är intressant med kändisar som är gravida. Linda Rosing tillexempel?! Förlåt mig men vad hände där? Ett kärleksbarn? Hur gammal är hon? 40? och hur gick det för hennes två andra barn? Det slog mig att jag vet absolut ingenting om hennes liv så har ingen rätt att kritisera. Men ändå :P 

Jag måste också absolut bara nämna det här med unga/äldre mammor. Jag kan faktiskt inte förstår hur man medveten väntar med barn tills man är 35+. Jag tycker det är egoistiskt rent ut sagt. Det är en sak att man inte kan få barn och försöker så länge man kan, Absolut! inget fel med det. Men att medvetet vänta tills "tiden är den rätta" och man redan gjort karriär, du har en man som redan hunnit bli tråkig och du tänker "äh vafan nu kan jag bli gravid, nu är kroppen ändå redan sliten". Vad är grejjen? Risken för att det ska vara något medfött fel på barnet ökar kraftigt efter 35 års ålder. Kroppen är som mest mogen för barn i 20 års åldern, sen går det bara utför.

Sen det här med all fosterdiagnostik. tänk dig att du gör ett nupp test och får reda på att barnet har jättetor risk att födas med kromosomskada. Eller du gör ett fostervattensprov och får reda på att barnet har downs syndrom. Jaha? vad händer nu då? Vem vill ta det beslutet?
Bör ju nämnas att vi inte gjort något av detta. Håller oss till det traditionella ultraljudet. :)

Du är jag mer för dom här unga mammorna som säger att det är bättre att lära sig leva en livvstil MED barn från början och göra allt annat också. Du vet du inget annat och då lär du dig hantera allt samtidigt. Då har du MASSOR med tid över att leva rövare när barnen blivi äldre. Då är du bara 35.

Jag tror absolut att båda typerna är lika bra mammor och älskar sina barn precis lika mycket. Men vad mycket piggare än 20 åring jämfört med en 40 åring måste vara. Det blir inga jagelekar i parken där direkt. Och tänk sen när det är dags att få barn barn. Då ska du vara glad om du orkar lyfta ungen, Om du ens kan se eller höra den.


såg btw en väldigt sorglig/rolig film igår. Click med Adam Sandler. OMG har inte lipat så mycket till en film på väldigt länge. Trodde det skulle vara en komedi. Den är rolig i början men det är ingen feelgood film direkt. Herregud vad sorglig. är svullen i ögonen efter igårkväll. Mattias trodde återigen att jag gick på något. Hormoner kallas det tror jag.

Vink vink...


Bitter.

Vad är det som är så svårt tt förstå? Blir riktigt bitter. Skönt att man har vänner som förstår iaf. och som man kan prata av sig med :)

Ska lägga mig och dö lite och hoppas att bitterheten går över snart. Känns redan bättre.
funderar på om jag ska ge dansbandskampen en chns eller om jag ska kolla på singing Bee Celeb. Eller varför inte "click" med Adam Sandler som jag köpte häromdagen men fortfarande inte  sett. Frågan är ju om jag orkar vara vaken en hel film? Är helt slut efter en dag på jobbet. ÄÄh, orka. Det blir vad det blir och somnar jag på soffan gör inte det ett skit. Fam vad härligt det är att vara gravid :)

vink vink...


Så jävla bra!



ska komma ihåg detta :)


Ullared Baby Stuff.



Är är alla grejjerna jag fick med mig i babyväg från Ullared igår. Massa goa grejjer. Bästa köpet måste vart babysittern. Det var dessutom en annan kund som rekommenderade den starkt till mig när jag stog och kollade på den. Hon hade en exakt likandan och vart skitnöjd med den! Tack för tipset. Det blev som ni ser mest basic grejjer.

Vet ju inte hur stor bebben kommer vara när den kommer ut. Hoppas dock på max 3 kg. Hehe,´gärna inte så stör :P. Blev nästan allt i storlek 50, overallen i storlek 56. Och om ni också ser mest vitt och beige. Eftersom vi inte et vilket kön bebben har..ÄNNU! Ska boka ultraljud för att kolla det efter vecka 26. Utbudet var annars, rosa, blått eller vitt/beige.





vink vink...


Havregrynsgröt med hallon!

Godmorgon alla glada! Vet inte vad det är med mig men känner mig bara helt lycklig nuförtiden. Det är väl det folk menar med att man "strålar" när man är gravid. Jag kan inte sluta le. Allt är helt underbart. Är int ens sur på morgonen längre. Går upp i ett lyckorus så fort jag känner att bebisen är vaken och kommunicerar med mig :) Nåt konstigt har hänt med mig. Mattias tror jag går på nåt. Haha, nää lycka kallas det :)


Sitter här iaf med min havregrynsgröt med linfrön och hallon. Gott Gott. Ska iväg till Ullared med Friday idag! Spana in lite babystuff bland annat. Får passa på eftersom jag bara är ledig denna dagen på hela veckan.

Ha en underbar dag!



vink vink...


Tjockisen v.23+0

Nu är jag seriöst gravid. Jag känner mig mycket tjockare och rundare i verkligheten än på bilderna. Känns som allt detta kommit på några dagar. Men det är mysigt med en bebis i magen :) Tänk vad folk tittar annorlunda på en och behandlar en annorlunda bara för att man har en liten kula på magen. Har ni tänkt på det? 




By the way, ska till Ullared imon. Fick bara ett ryck.

vink vink...


blimamma.se

 Har nu lagt till min blogg på Bli mamma.se och hoppas på lite fler läsare :)


Välkommen Vecka 24!

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd. 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.



Update: Hur mår vi? Oförskämt bra! Är inte lika trött längre, även om jag bhöver ta en powernap varje dag. Den rör sig och sparkar varje dag. Ibland nästan så man hoppar till. haha, Har börjat få lite lätt halsbränna, eller, jag vet egentligen inte hur halsbränna känns. Men får sura uppstötningar efter jag ätit och känner mig jättemätt JÄTTELÄNGE efter jag ätit. Känner knappt någon hunger heller. Kan gå en hel dag och glömma att äta. Inte bra. Tur att man har sina vitaminer.
Och magen har växt något otroligt denna veckan, känns det som iallafall. Börjar ju bli svårt att torka sig. haha, ursäkta om det där var "too much information" :P. Det kommer en bild på magen senare. Den är enorm nu. Men jag älskar det! Det är mysigt. Och det är mysigt att känna bebben varje dg. Blir helt lycklig varje gång. Och jag ahr nog aldrig varit så kär i Mattias som jag är just nu. Han är helt underbar. Han kommer garanterat bli den bästa pappan i världen. Det är så mycket kärlek överallt. Hahaha, eller så har jag blivit mer känslig. Tror på både och jag! :)

Vink vink...


Magiskt ögonblick!

Igår kväll hände det vi båda väntat på länge. Mattias gjorde en high five med bebisen. (Kan ha vart en fot han kände också men det är roligare att skriva high five) :) Flera gånger dessutom. Tyckte det var värt att anteckna. :)

Idag har vi dessutom vart på föräldrarkurs på försäkringskassan. Letat oss igenom den djungel av föräldrardagar och allt vad det innebär. Det var fullt med folk och det som förvånade mig var att de flesta faktiskt verkade vara 30-35+. Och väldigt intresserade och nästan lite störande överambitiösa. Dessa sjuttiotalistföräldrarna.

Lärde oss en del bra grejjer iallafall. Nu gäller det bara att räkna, klura, diskutera och komma fram till hur vi vill göra me båran ledighet. Som tur är kan man ju ändra när som helst om man skulle ångra sig.

vink vink..


ang. träning!

Vem kom på det här med att man tydligen MÅSTE träna när man är gravid annars klarar du inte av förlossningen?! SÄGER VEM DÅ? BULLSHIT! Fan det räcker väl med att ha ångest över träningen när man inte är gravid?  För att inte tala om efter förlossningen. Hur lätt är det att ta sig till gymet eller ut på en promenad när man är gravid, obeskrivligt trött och helt slutkörd efter en hel dag plus lite till på jobbet? Sen ska maten lagas, tvätten ska tvättas, vikas, golvet ska dammsugas, disken ska diskas, hur långt behöver jag gå? Men sen dessutom TRÄNA? Vem fan orkar? Jag däckar det första jag gör när jag kommer innanför dörren.
Ändå har jag en man som hjälper till och låter mig vara lite extra trött.


Jameen du blir ju piggare när du tränar? Det blir jag fan inte. Jo kanske långsiktigt. Men jag är inte sån Jag lever i nuet. Jag mår hellre bra nu än om 20 år. Nä men ni fattar principen.
Nu kanske jag är ovanligt trött och har typ världens järnbrist, det vet jag inte ännu. Men avundas isf dom som orkar träna på som vanligt under gravididiteten. klart att jag skulle tycka det var skönt att ta en promenad då och så eller ta mig en simtur i åby, men blir ju anfådd bara av att sätta mig upp i sängen vissa dagar.

Men kan folk bara sluta säga att DU MÅSTE TRÄNA: För det måste man inte. och man går inte upp 30 kg bara för man inte tränar. Är så trött på alla som ska lägga sig i och säga till mig vad jag ska göra och hur jag ska bete mig och vad jag måste inhandla och hur jag måste må osv bara för att jag är gravid. och framförallt vad jag får äta och inte äta!!  Jag tar jättegärna emot råd. Men det är mitt liv och min bebis. Framförallt såna som inte ens har barn har väl absolut inget att säga till om.

Tack!! Nu fick jag ur mig dom aggressionerna! Nu ska jag laga korv stroganoff!

vink vink...

Knowing.

Precis sett filmen "knowing" med Nicolas Cage. Rekommenderas. Konstigt slut dock men absolut sevärd...

Min man är en hjälte. När det har varit mjölk i mitt glas innan och jag vill använda samma glas till min cola, då häller han upp en liten skvätt och dricker bort det grumliga äckliga åt mig. Det är kärlek.
Precis som pappa gjorde när man råkade tappa sin glass eller klubba i sandlådan när man var liten. Slickade bort sanden och gav tillbaka den sen.


vink vink...


Helt fantastiskt!

Läs den här fantastiska berättelsen om ett barn som föddes i vecka 24.
Väldigt gripande. Fatta vecka 24?!!! Det är som om jag skulle föda nu.
Helt fantastiskt att lilltjejen överlevde.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5974773.ab


Höstpromenad

Passade på att ta oss en skön promenad så jag kunde testa min nya jacka. Konstaterade att jackan var lite för varm för att spatsera omkring med på en promenad då det är 8 grader ute. Vi hade det mysigt iallafall :)



ha en fortsatt skön söndag med massor av kärlek. Jag älskar kärlek, skulle nog vilja säga att det är det bästa som finns :)

vink vink...


Shopping!

Äntligen, Mitt letande är över. Har äntligen, efter flera timmars letande, hittat en vinterkappa som jag kommer att kunna ha hela vintern. Varm, skön, snygg med plats för en växande mage. Thank You ZARA!  Dessutom med världens bästa servide. ME LÖVE ZARA i Kungsmässan! Fick dessutom massa gratis galgar med mig hem. Så nu är det slut på galgkriget hemma hos Magnusson/Nygren. Det blev en matchande mössa också från Zara och handskar från HM. Nu är vi redo för vintern.

vnk vink...


En liten uptäckt.

Håll i er! Jag har tyckt det vart så konsigt att jag inte läckt nån sk. råmjöl ännu. När andra sagt att dom fått det redan i vecka 14 typ. Och gissa vad? Jag kan mjölka mig själv. ( usch det lät skitäckligt haha). Jag har visst fått råmjölk. Så nu vet alla det. Ännu tecken. :) Gjorde uipptäckten igår kväll och blev helt chockad själv. Förstår ni hur fantastisk en kvinnokropp är?

vink vink..


Underbara dag!

Idag kommer bli en underbar dag. Det känner jag på mig. Vaknade i precis lagom tid vid 11 nångång, med världens mest underbara vid min sida. Och det första jag känner är att vår lille Bebis ligger och hickar inne i magen. Kan det vara möjligt att det var det jag kände? Som små puffar väldigt regelbundet. Oavsett om det var det eller inte kände jag mig som en väldigt lycklig människa. Hade dessutom förberett kaffebryggaren ( jag veet, så käckt), så det vara bara att stiga upp, säga hej tll underbara solsken och sätta på knappen. Som sagt, det kommer bli en underbar dag.

Ska dessutom dra med mig Friday och Huyndaien till Kungsbacka för lite shopping.
Jag dör snart om jag inte skaffar mig en vinterjacka som passar..


vink vink...


Fråga Olle dokumentären.

var det nån som kollade på den häromdagen? Då dom visade ett inslag om en man som utförde så kallade "runk shower" till tjejer.
 Jag och Mattias kunde inte mer än att sitta och asgarva åt denna äckliga lilla varelse som utförde dessa "shower". Kunde tyävr inte hitta hela klippet någonstans. men har en liten del iallafall och man får se den här äckliga människan. OBS! den här så kallade "showen" ar över på 45 sekunder. Från det att hn komit in i rummet till det att han sprutat. Ööh..ok? 500 spänn betalar folk för det här. Min fråga är då..Finns det nån på riktigt som blir upphetsad? Det här med att han täcker över ansiktet och man bara får höra en pervers äcklig röst är bara läskigt.
Kommentarer tack!





Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Jessica och här kommer svaren på utmaningen. Uppgiften är att svar på 19 frågor och svaren får bara börja på samma bokstav som mitt namn börjar på nämligen J. Vidare så skall man också utmana vidare och jag väljer att utmana Linn,Maja, Melanie och Frida Kopiera frågorna och sätt in i era egna bloggar.

1] Vad heter du? Johanna
2] Ett ord på fyra bokstäver? Jäst
3] Ett flicknamn? Jessica
4] Ett pojknamn? Johan
5] Ett yrke? Jordbrukare
6] En färg? julgrön ;)
7] Ett klädesplagg? Jacka
8] En maträtt? jordsgubbskräm
9] En sak i badrummet? jordgubbsdoftande body butter
10] En plats eller stad? Jönköping
11] En orsak att vara sen? jag gjorde barn ;)
12] Något man kanske skriker? Jiippiii!
13] En film? Jack
14] Något man dricker? jordgubbsdaquiri
15] Ett band? Jonas Brothers
16] Ett djur? Jaguar
17] Ett gatunamn? Jungfruplatsen
18] En bil? Jaguar
19] En sång? Jag ger dig min morgon..

vink vink...

v. 23

Nu har man gått in i en ny vecka också. Och jag skojjar inte. Jag är på riktigt RIKTIGT tjock nu- Undrar vem hon med den stora magen är när jag går förbi en spegel. Storlek Large på min arbetsskjorta går knappt att använda trots att jag har sista knappen uppknäppt. Vet inte riktigt vart detta ska sluta. Men som sagt, Det är rätt normalt. Är rätt lättad och glad över att magen äntligen kommit på riktigt. Att jag faktiskt ser gravid ut och itne bara tjock. Hahaha. Tillochmed gäster på jobbet ska fram och gratulera och kommentera på något sätt, ja då måste man väl få lov att säga att det syns.

Se själva. Lägger en bild på mig sjäv innan också. Man får faktiskt inte glömma bort att jag inte vanligtvis ser ut såhär :P Som Mattias säger, "Du ser älskad och befruktad ut" :)




Och vi mår fortfarande väldigt bra. Har börjat känna att det är lite ömt i nedre delan av livmodern. Inte om man bara trycker eller så, utan mer om man bär något och håller emot där. Så det ska jag försöka att inte göra så mycket längre. Typ tunga pommes frites  och köttkartonger på jobbet och sånt. Humöret går upp pch ner som en bergochdalbana. Kan vara på strålande humör ena sekunden och vara världens lyckligaste och världens vackraste, Det är oftast i detta tillståndet jag beinner mig i. För att sedan gallskrika nästa sekund och känna mig olycklig, tjock, ful, finnig och känna att livet är piss.
My GOD dessa hormoner.
OCH jag undrar...När kommer den här vackra hyn och skinande håret?? Det lyser ABSOLUT med sin frånvaro. Hyn och håret är sämre än aldrig förr. Känner mig som ett monster innan ansiktet kommer på.

 Men allt detta är antagligen också helt normalt. Känner absolut inte igen mig själv iallafall. Mattias brukar som sagt ställa allt till rätta så allt är i sin ordning igen. Herreguud tänk de som är gravida själva. Får hoppas att dom får massor av kärlek från vänner osv. Vilken kärleksknarkare man bir. Iallafall jag :)

Bebben sparkar och rör sig för fullt. Känner den även på dagtid och titt som tätt på jobbet. Mysigt.
Ett tecken på att allt är som det ska :)

vink vink...


Bilder Greenday!

Det blir bara bättre och bättre ju mer jag tänker på det. Ruskigt bra var det iallafall. Fick oss några bra bilder. Titta och njut. Nåt som jag tyckte var mäktigt at dom gjorde var att dom tog upp tre fans från pubiken på scenen som fick sjunga en hel vers ur en låt, inför ett fullsatt Globen. Sjunga. Med greenday. På scenen. Mäktigt. För dom alltså. Det var nästan så man föll en tår.



Greenday!

Hemkommen från Stockholm och en grym konsert med Greenday i Globen. Var riktigt grymt att se dom live! Mer uppdatering och bilder mm. kommer såfort jag orkar. Nu blir det dom två nya filmerna med Johan Falk.

ps. Fan vad jag MÅSTE ha en ny vinterjacka. Kan inte ens nästan stänga min över magen. Blir nog en tripp till stan eller Ullared för lite shopping snart. Höll på att frysa ihjäl i kalla huvudstaden.

vink vink...

Kungen!



Snacka om att sjunga med feeling! Han var lätt en av världens bästa sångare. Finns ingen som han! KUNG var han! Queen har gjort sjukt många bra låtar och är helt odödliga i mina ögon.
Tänk om man skulle fått chansen att se dom live nån gång. Jag och Mattias har sagt till hans förädrar att "fan vad dumma ni var om inte såg Queen när dom var här i Sverige på 80-talet. Dom har fan vart på ullevi!
Undra om våra barn kommer vara arga på oss för att vi inte passade på att se Michael Jackson när han var här?

 Anledningen till att jag sitter och kolla på massa konsertklipp är att vi ska till Stockholm imon och se GreenDay Live!
Det är ett av banden jag sagt att jag ska se innan jag dör. Då har jag redan klarat av två på listan. U2 och Green Day. Tänk att jag kan säga till min bebis när den är stor att "när du låg i magen, då var mamma och pappa både på Greenday och u2". Offspring återstår. Får väl se när dom kommer till Sverige.

Lyssna och njut av Freddie!

vink vink..


Hej då VM!

Ja det är är väl bara att inse att VM är väldigt långt borta. Trist, men som sagt, mitt liv blir inte lyckligare av att Sverige går till VM. Så det är bara att släppa det. Man ska inte ödsla massa energi på sådana saker som man inte själv kan påverka.


Hahaha! så jävla klockrent!


Vecka 22!

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.



Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


i Ärlighetens namn...


Cravings: Inga alls faktiskt, inte vad jag märkt. Har börjar kunna äta normalt igen. Tom pommes och feta grejjer, Lökringar here I come! Haha! För några veckor sedan kunde jag knappt titta på friterad mat och hamburgare. Nu är det kanelbullar och lökringar varje dag. Skulle jag nämna en craving skulle det nog bli kanelbullar! Det går ner skrämmande många. Men nyttiga och fräsha saker lockar väldigt mycket också. Typ melon, banan, äpplen osv. Tacka vet jag fruktkorgen.se ;)

Jag har officiellt blivit en lipsill. Jag har vart en sån som kan sitta helt oberörd i vissa filmer då andra sitter och bölar som fan. Nu räcker det att jag läser en fin mening i en tidning, ser en söt bild på en bebis, läser en ärlig blogg, tänker på vilken grym pappa Mattias kommer bli, tänker på att om några månader kommer vi ha en bebis här med oss, hör en bra låt. Då jävlar då börjar det spruta. Haha, har aldrig vart en SÅN lipsill. Det har vart typ Extreme Home Makeover (vem håller torrt i det programmet egentligen??) Barnmorskorna och andra såna blödiga program.

Jag har dessutom väldigt lätt för att hetsa upp mig för småsaker. Typ: VI HAR FÖR LITE GALGAR, kan det börja med. Sedan börjar jag gorma om att vi bor för litet och det är därför vi har för lite galgar och därför vi inte kan hänga alla kläder osv osv. och helt plötsligt är livet piss bara för att vi inte har tillräckligt med galgar.

Som tur är har jag världens bästa man/sambo som tar ner mig på jorden och faktiskt VET att det är inte Johanna som håller på utan det är alla hormoner som är i farten igen. Känns jävligt skönt.

Jag kan dessutom bli arg mycket lättare och har inget tålamod. Framförallt inget tålamod. Märker jag på jobbet då jag ska visa någon stackars praoelev något. HALLÅ!!! ÄR HAN DUM I HUVET ELLER FATTAR HAN NADA?? haha, alla som brukade säga till mig att jag är så bra med alla nya, för jag har sånt tålamod. YEah right! Haha...

Men är glad att det inte kommit några större fysiska problem ännu. Kan komma ibland kvällarna när jag kommit hem från jobbet och lägger mig i soffan på rygg, och sen ska ta mig upp. Lättare sagt än gjort. Ibland kan ryggen bara gå i lås och jag kan inte röra mig. Det kommer nån skvätt med tårar och jag tycker synd om mig själv i några sekunder, men sen när jag står upp är det bra igen :) Haha. Jag har insett att jag inte behöver vara en superkvinna jämt, som Mattias alltid säger. Han har blivit lite rädd att jag är helt onormal och inte känner av alls att jag är gravid. Jag har inte yttrat mig det minsta om att något är jobbigt eller liknande. SÅ han började tro att det här var en skengraviditet. haha! Nu börjar han faktiskt förstå att det är på riktigt eftersom jag faktiskt "har blivit tjock om magen" hahaa! Han är bara FÖR underbar!

btw, det är rätt underbart att sova till halv tolv när man är ledig...

vink vink...


Stockholm bokat!

Nu har vi bokat resa och hotell inför vår efterlängtade Green Day tripp, som halva sällskapet verkade ha glömt. Känns gött att ha  det ordnat iallafall..

Har börjat bli lite seriöst letande efter bostad nu också. Har hittat ett perfekt för oss som är visning på nästa vecka. Återkommer med mer info om det. Men det hade verkligen vart perfekt för oss och vår lilla "framtida familj".

Magen växer så det knakar, börjar verkligen bli en tjockis. nu kan jag inte knäppa min large skjorta på jobbet. Undrar vem tjockisen i spegeln är varje gång jag går förbi. Eftersom magen växer hela tiden lär man ju aldrig vänja sig riktigt heller. Den lilla krabaten sparkar varje dag men Mattias kan fortfarande inte känna :(. LÄngtar till den dagen! :)

Nu är det läggdags. Lite rengöring från Mary Kay först
..såååå käckt! ;)

vink vink...


Bullbak!

Igår var det kanelbullens dag. Jag låter bilderna tala för sig själv. Det blev jävligt mycket bullar. Vi blev dessutom sjukt stolta när mamma berömde dom. Alla vet ju att mammas bullar alltid e bäst. Minst 6 plåtar blev det iaf. Nu har jag hela frysen full. gott gott.




Hopas ni också åt massa kanelbullar igår. Med mjölk.
 Röd mjölk.
Röd mjölk is the shit!

Vink vink...


Lördagen!

Igår hade jag pappa + fru här på fika. Massa tjöt, massa kaffe och masa gott "fikabröd" :)
Pappa konstate,rade att jag samlat vuxenpoäng genom att köpa "kaffebröd" till besöket. Haha. Både kanel och äpplemuffins brownies och singoallakex. Plus en rulltårta som jag redan hade nallat på. Bör väl sägas att singoallakexen fanns redan i skafferiet.


Vid 19 tiden kom mina s.k gäster. Det bjöds på en fördrink och lite tilltugg sen satte Lotta igång med sin hudvårdsklass. Mary Kay såklart. Det blev ett nytt hudvårdsset från Timewise serien och två läppglans. Ett glans fick jag på köpet eftersom jag var värdinna. Men igår när jag skulle tvätta bort sminket kom jag på att jag glömdes bsetälla eye make up removern. Blir en tilläggsbeställning idag!







Efteråt blev det dricka och tjöt (carlsberg non alcoholic för min del). Sedan drog dom iväg vid tolv tiden.

Det är för vrigt kanelbullens dag idag och det ska banimej bakas! Har bjudit hit Frida på Bullbak och det blir dubbel sats så vi kan fylla frysen :)


Vink vink...


Nybakta scones!

Jag måste vara värlens bästa flickvän/sambo?! Vem annars går upp en söndagsmorgon och fixar nybakade scones till frukost! :)





Äntligen fredag!

Nu var den efterlängtade fredagen här. Ledig helg framför mig fylld med massor av spännande saker.
Jag körde själv skift på jobbet idag. Det var ett tag sen så det var riktigt roligt plus att man sätter ribban lite för sina egna skiftledare. Rullade på som Fan idag på eftermiddagen men allt gick kanonbra!

Tog en sväng till Willys efter jobbet för lite handling. Ringde till Mattias och sa att jag nog inte köper så mycket. Ingen storhandling utan bara det viktigaste, eftersom jag var själv och så. Men sedan väl inne på Wilys så mindes jag nästan hela listan i huvudet. Listan som jag skrev häromdagen inför storhandlingen som skulle ske igår men som aldrig blev av eftersom både jag o Mattias var jättetrötta.

 Det slutade på 1100:-. Oops, men fick med mig det viktigaste, eller nästan hela listan typ. Haha. Midagsmat för masa dagar framöver, tvättmedel, tandkräm, sköljmedel, ingridienser till bullbaket på söndag och massa gott inför morgondagen!

Som tur var slutade Frida jobbet ungefär samtidigt som jag blev klar inne i affären och hjälpte mig med påsarna. I utbyte mot att jag körde henne hem :) Så hon åkte med mig hem och hjälpte mig att packa upp och sånt.

Det känns jätteskönt att ha grejjer i kyl och frys igen. 

Idag får fredagsmyset vänta till efter 22. Mattias har match så får kolla idol själv. Köpte hem grillad kyckling och potatissallad som vi kan gotta oss i sen när han kommer hem, Sen middag.





Bjuder på en gammal bild på mig och Friday!
haha, den där posen kör jag inte alls ofta. Hahaha!
Idol nästa! :)

vink vink....


Halva tiden!

Gick in i vecka 21 igår!


Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.



Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.




Tjockisen ;)

Hur mår vi idag? Vi mår aldelles utmärkt. Är fortfarande väldigt seg och trött men tror det beror på järnbrist. Ska inte  till barnmorskan förän den 28/10 och ta mina vären så får la se då. Får försöka äta extra mycket nyttig mat. Massa spenat och annat med mycket järn i. Vill inte ta tabletter om det inte är nödvändigt. Har aldrig varit så mycket för tabletter.

Nu gör den lille väsen av sig nästan varje kväll. Dock inte så Mattias kan känna det, än. Till hans stora besvikelse. Det kommer väl...

Vink Vink..


RSS 2.0